Ingredienser Portioner. 4-6 Rårörda lingon 125 g frysta lingon 2 msk strösocker Kålpudding 1 kg vitkål smör och olja (till stekning) 2 msk ljus sirap 1 1/2 tsk salt 1/2 tsk vitpeppar 1 gul lök 600 g nötfärs 1 ägg 2 msk kalvfond 1 1/2 dl matyoghurt (10 %) 2 msk japansk soja Potatis 1 kg potatis Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Ingredienser Portioner. 4 500 g nötfärs 1 ägg 1 dl hackade inlagda rödbetor 4 msk kapris 1 1/2 tsk salt 1 tsk svartpeppar 4 stora skivor formbröd 4 ägg smör till stekning Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Blötlägg lergrytan en halvtimma innan den skall användas. Hetta upp rapsolja i en stekpanna och bryn köttet så att det får fin färg runt om, salta och peppra
Ingredienser Portioner. 4 500 g picnicbog eller skinkstek 1 gul lök 5 cm ingefära 2 dl äppeljuice (drickfärdig) 1/2 dl soja 1 tsk curry 2 vitlöksklyftor 2 äpplen 8 katrinplommon peppar majsstärkelse Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Blötlägg lergrytan i 15 minuter (10 timmar om det är första gången du använder den) Gnid in köttet ned kryddorna och lägg sedan ner den i den blötlagda lergrytan