kolonimat

kolonimat

Ananascurry med vindruvor

Ananascurry med vindruvor

Solen lyser med sin frånvaro, och även om inte vi tillhör dom som pulsar runt i snön vill vi gärna göra vad vi kan för att lysa upp tillvaron så gott det går
Kålpudding

Kålpudding

Kålpudding är en av mina favoriträtter, men ändå har jag inte haft något kålpuddingrecept på bloggen än
Svamp- och parmesanöverbakad filé med potatisterrine och balsamicosky

Svamp- och parmesanöverbakad filé med potatisterrine och balsamicosky

Ingredienser Portioner. 4 ca 700 g filé, t ex oxfilé, lammytterfilé eller fläskfilé 1 msk smör eller margarin Svamp- och parmesanöverbak 10 champinjoner, skogschampinjoner eller fryst svampmix (10 champinjoner motsvarar 3 dl svampmix) 1 gul lök 1 vitlöksklyfta 2 msk smör eller margarin salt och peppar 1/2 dl crème fraiche 1 ägg 1 dl riven parmesanost 1/2 dl hackad persilja Potatisterrin 800 g skalad potatis 4 schalottenlökar 2 vitlöksklyftor 75 g smör 2 msk färsk hackad timjan salt malen svartpeppar Sås 1 msk strösocker 2 dl rött vin eller rött matlagningsvin 3 msk koncentrerad kalvfond 2 dl vatten 3 msk lagrad balsamvinäger 2 tsk majsstärkelse (Maizena) 2 msk smör Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Kyckling i lergryta

Kyckling i lergryta

Blötlägg lergrytan i kallt vatten mist i 15 min hela grytan ska vara täckt av vatten. Blanda oljan med salt, peppar, soja och curry
Sommarmat

Sommarmat

Efter vårt äventyr i Franrike är barnen och jag tillbaka på landet. Tyvärr arbetar maken och är bara här på helgerna