Vit sparris med citronsmör 800 g färskpotatis. 18 vita sparrisar. 150 g smör. 11 citron, zest och saft. 12 msk dragon. 12 dl parmesan, finriven www.koket.se
Nykokt sparris med snabb hollandaise 1. Koka sparris. Skär av ändbitar som blivit torra och träiga (spara till granité till yoghurtparfaiten) Svt
Halstrad grön sparris med rostade solroskärnor 12 gröna sparrisar, skalad olivolja (till stekning) 1 dl solroskärnor 1 dl crème fraîche 1 dl olivolja blandade örter (basilika, körvel mm) 1 citron vitpeppar salt 1 förp machésallad www.koket.se
Vit sparris med mousselinesås och rom 8 vita sparrisar salt citron smör. Mousselinesås3 äggulor 400 g smör 1 dl grädde 0,5 citron, rivet skal tabasco salt www.koket.se
Vit sparris med aromsmör Servera några kokta varma sparrisar per portion med en klick (runt 30-40 gram per portion en rågad matsked) receptfavoriter.se
Kokt blomkål Skär loss blomkålsbuketterna underifrån roten. Skär stora blomkålsbuketterna i mindre buketter. Skölj blomkålen i ett durkslag receptfavoriter.se