kokta grönsaker

kokta grönsaker

  • 7 Recept
Vit sparris med citronsmör

Vit sparris med citronsmör

800 g färskpotatis. 18 vita sparrisar. 150 g smör. 11 citron, zest och saft. 12 msk dragon. 12 dl parmesan, finriven
Halstrad grön sparris med rostade solroskärnor

Halstrad grön sparris med rostade solroskärnor

12 gröna sparrisar, skalad olivolja (till stekning) 1 dl solroskärnor 1 dl crème fraîche 1 dl olivolja blandade örter (basilika, körvel mm) 1 citron vitpeppar salt 1 förp machésallad
Vit sparris med aromsmör

Vit sparris med aromsmör

Servera några kokta varma sparrisar per portion med en klick (runt 30-40 gram per portion en rågad matsked)
Kokt blomkål

Kokt blomkål

Skär loss blomkålsbuketterna underifrån roten. Skär stora blomkålsbuketterna i mindre buketter. Skölj blomkålen i ett durkslag