kalvkött

kalvkött

Tommys traditionella dillkött

Tommys traditionella dillkött

800 g kalvhögrev 3 morötter 0,5 purjolök 50 g dill 2 lagerblad 3 dl grädde 0,5 dl ättiksprit 12 % 0,75 dl strösocker 1 tsk dillfrö 5 vitpepparkorn maizenaredning salt
Fransk kalvstek

Fransk kalvstek

1 kg kalvstek 100 g bacon 1 gul lök 1 morot 2 stjälkar stjälkselleri 0,5 burk tomat 1 msk tomatpuré 3,5 dl vitt vin, torrt [0,5 flaska] 2 klyftor vitlök arrowrot salt vitpeppar 1 kruka färsk basilika 3 msk smör 12-15 steklökar 200 g champinjoner 1-2 förp frysta haricots verts
Dillkött

Dillkött

Gör så här Skala morot och löken. Dela och tvätta purjolök. Skär morot, lök och purjolök i stora bitar
Mormors dillkött - Adams recept

Mormors dillkött - Adams recept

Kött500 g lammytterfilé (alt fläskytterfilé eller kalvytterfilé). Rostad morot4 morötter 0,5 citron, saften salt strösocker olja
Osso buco med potatismos

Osso buco med potatismos

Mjöla kalvläggen och fräs i olja och smör i en kastrull. Hacka lök och vitlök och skär selleri och morötter i tärningar, ca 2 × 2 cm
Recept – dillkött och potatis

Recept – dillkött och potatis

Koka upp vattnet i en kastrull, lägg i lammbogen och benen. Lägg i löken, morötterna och dill i kastrullen och koka på låg ungefär en timme, eller tills köttet släpper
Osso bucco med potatismos

Osso bucco med potatismos

Mjöla kalvläggen och fräs i olja och smör i en kastrull. Hacka lök och vitlök och skär selleri och morötter i tärningar, ca 2 × 2 cm
Dillkött

Dillkött

1. Skala morötterna och skär dem tunt på längden på en mandolin. Lägg skivorna i kallt vatten i ca en timme
Kokt kalv i citron & dillsås

Kokt kalv i citron & dillsås

Tyvärr hade jag inte kalvkött med ben och det skall man nog satsa på om man får tag på det. Skär till grytbitar av kalvköttet, ca 3x3cm stora
Recept – dillkött och potatis

Recept – dillkött och potatis

Koka upp vattnet i en kastrull, lägg i lammbogen och benen. Lägg i löken, morötterna och dill i kastrullen och koka på låg ungefär en timme, eller tills köttet släpper
Pepparrotskött

Pepparrotskött

Koka köttet. Skär ned köttet i mindre bitar ca 2x2 cm stora. Du kan också koka köttet i grövre bitar ex. om du kokar med ben och sedan skära köttet i mindre bitar och blanda i såsen vid servering
Dillkött med kalv eller lamm

Dillkött med kalv eller lamm

Koka köttet. Skär ned köttet i mindre bitar ca 2x2 cm stora. Du kan också koka köttet i grövre bitar ex. om du kokar med ben och sedan skära köttet i mindre bitar och blanda i såsen vid servering
Dillkött

Dillkött

Skär köttet i 3 - 4 centimeter tjocka bitar. Lägg bitarna i en kastrull. Koka upp vatten och salt eller buljong i en annan kastrull