goda fiskrecept

goda fiskrecept

Aborre, stekt med brynt smör

Aborre, stekt med brynt smör

Koka potatisen med några dillstjälkar i vattnet. Filéa aborrarna och torka av dem med hushållspapper. Blanda mjöl, ströbröd, salt och peppar och vänd fisken i det
Helbakad piggvar med pepparrot

Helbakad piggvar med pepparrot

1 hel piggvar. 150 g pepparrot. 11 citron. 1200 g Arla® Svenskt Smör. 1hackad färsk dill. 1salt. 1Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 1 hel piggvar 50 g pepparrot 1 citron 200 g Arla® Svenskt Smör hackad färsk dill salt
Havets planka

Havets planka

1. Stryk olja på fyra ekplankor. Skala och koka potatisen mjuk och gör ett mos. Lägg i äggulorna och smöret, häll i grädden
Röding på jämtvis

Röding på jämtvis

Krydda fisken med salt och grovkrossad vitpeppar och vänd den i vetemjöl. Finhacka löken och gräslöken utan att blanda dem
Grillad röding

Grillad röding

Skölj fisken i kallt vatten och torka av den. Skär några sneda snitt i skinnet. Salta och peppra samt gnid in med kryddor
Fisksoppa à la Sir Toby

Fisksoppa à la Sir Toby

Skala potatis och rotselleri. Skär dem i tärningar cirka 1,5x1,5 cm, skölj dem i ett durkslag och lägg dem i en gryta
Torskpanna

Torskpanna

Förbered önskade tillbehör ex. börja koka ris eller potatis. Se förslag ovan. Skär torsken i tärningar ca 3x3 cm
Janssons Frestelse

Janssons Frestelse

Godast är att steka löken mjuk så att den får en ljus färg på låg värme några minuter i en klick smör innan du blandar den med potatisen
Panerad torsk med dillmajonnäs

Panerad torsk med dillmajonnäs

Börja koka potatis. Skär torsken i fyra eller fler mindre bitar. Lägg upp mjöl på en tallrik och blanda med salt och peppar
Torsk i ugn med dill- och citronsås

Torsk i ugn med dill- och citronsås

Ingredienser Portioner. 4 900 g fast potatis 600 g torskfilé salt och peppar 2 dl smetana 1 fiskbuljongtärning 1 dl vatten 1 kruka dill 1 citron 250 g broccoli Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Torsk med dragon- och citronsås

Torsk med dragon- och citronsås

Ingredienser Portioner. 4 600 torskfilé 900 g fast potatis salt och peppar 150 g sockerärter 2 1/2 dl vispgrädde 1 dl mjölk 1 fiskbuljongtärning 1 citron 1/2 msk maizena majsstärkelse 1 kruka dragon Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen