god fisk

god fisk

Grillad regnbåge i papper

Skölj fisken under rinnande kallt vatten och klappa den torr med hushållspapper. Ta ett stort dubbelt ark tidnings­papper till varje fisk
Fisk & chips med örtmajonnäs

Fisk & chips med örtmajonnäs

Doppa fiskbitarna i frityrsmeten och fritera dem sedan i ett par minuter tills de är gyllenbruna. Servera till fisken tillsammans med chips och citron
Sjötunga Walewska

Sjötunga Walewska

Salta och peppra fiskfiléerna, rulla ihop till rullar och lägg i en låg panna. Lägg över fisken i en ugnsfast form smord med smör
Fish and Chips med remouladsås

Fish and Chips med remouladsås

De flesta vita fiskar funkar utmärkt). De flesta vita fiskar funkar utmärkt). 500g djupfryst eller färsk vit fiskfilé av valfri sort (tex rödspättafilé, torsk osv. 500g djupfryst eller färsk vit fiskfilé av valfri sort (tex rödspättafilé, torsk osv
Helstekt röding med gurksalsa

Helstekt röding med gurksalsa

Skölj fiskarna väl och klipp bort de tunna bukslagen. Skär 5–6 snitt i skinnet på varje sida av fiskarna. Fisken är klar när den lossar från benet eller när innertemperatur är 52 grader, använd stektermometer
Rödtunga med vitvinsås

Rödtunga med vitvinsås

Lägg de saltade fiskfiléerna dubbelvikta i en ugnsform. Slå såsen het över fisken, garnera med svamp, räkor och avrunna musslor
Flugfiskad öring och regnbåge i ugn

Flugfiskad öring och regnbåge i ugn

Anledning till att jag kom åt nåt så exotiskt som insjööring, var att jag och en barndomsvän fick möjligheten att följa med dennes svärfar (en riktigt inbiten fritidsfiskare) ut på fisketur till Kalvsjön denna junilördag
Grillad röding med senapskräm

Grillad röding med senapskräm

Vänd ner lite god olivolja. Skär några snitt genom skinnet i fisken med ett par centimeters mellanrum. Lägg fisken på grillen i indirekt värme och grilla i cirka 20 minuter under lock, tills köttet släpper från benen. rödingar, á 400 g (hela, urtagna fiskar)
Carpaccio på röding

Carpaccio på röding

1. Snabbrimma gärna rödingen genom att torka av den ordentligt och strö på cirka 1 tesked salt. Låt rödingen stå svalt i cirka 30 minuter