De flesta vita fiskar funkar utmärkt). De flesta vita fiskar funkar utmärkt). 500g djupfryst eller färsk vit fiskfilé av valfri sort (tex rödspättafilé, torsk osv. 500g djupfryst eller färsk vit fiskfilé av valfri sort (tex rödspättafilé, torsk osv
4 600 torskfilé 900 g fast potatis salt och peppar 150 g sockerärter 2 1/2 dl vispgrädde 1 dl mjölk 1 fiskbuljongtärning 1 citron 1/2 msk maizena majsstärkelse 1 kruka dragon Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Ingredienser Portioner. 4 450 g strömmingsfilé 500 g mandelpotatis 1 1/2 msk fänkålsfrön 1 tsk salt 1/2 dl riven eller hyvlad pepparrot 1 dl plockade blandade örter t ex libbsticka, gräslök och dill 8 rädisor smör stora knäckebröd Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Server med kokt potatis som du pressar, detta för att potatisens suger upp den goda såsen. Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek fiskbitarna lite på varje sida så de får lite yta
Stek fisken lite lätt i ganska rikligt med margarin eller smör i en stekpanna, stek några åt gången. Låt alltsammans koka tills fisken är färdig, det tar 5-10 minuter
Servera gärna med ångkokta sockerärtor, bönskidor och en god sallad. Fiskgratäng LCHF bygger på två av mina redan befintliga recept som jag lagt ihop till en ny rätt