god fisk

god fisk

Pocherad torsk med äggsås och räkor

Pocherad torsk med äggsås och räkor

Koka upp, och tillsätt sedan buljongen från fisken. 2 dl fiskfond. 1 dl buljong från fiskkoket. Torsk300 g torskrygg, delad i två bitar havssalt 2 dl fiskfond 0,8 l vatten 1 gul lök, klyftad och skalad 1 morot, skalad och delad i två bitar 5 kryddpepparkorn 5 vitpepparkorn 1 tsk salt 6 persiljekvistar. Äggsås25 g smör 1 msk mjöl 2 dl mjölk 1 dl vispgrädde 1 dl buljong från fiskkoket 1 citron, riven skal 150 g smör, brynt 3 ägg, hårdkokta, skalade och finhackade 3 msk persilja, finhackad vitpeppar efter smak salt efter smak citronjuice efter smak
Panerad spätta med örtsås

Panerad spätta med örtsås

Börja skala och koka potatis om du vill ha det till. Torka spättafiléerna torra med lite hushållspaper
Inkokt lax med pressgurka och potatis

Inkokt lax med pressgurka och potatis

Ingredienser Portioner. 2 450 g potatis (gärna cecile) 1/2 gurka 2 tsk strösocker 2 tsk vatten 2 tsk ättika 2 krm salt 1 ask färsk dill 1 dl smetana 1 krm peppar 1/2 knippe rädisor 270 g inkokt lax Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Rödtunga i Vermouthsås

Rödtunga i Vermouthsås

Varje gång jag ska laga den här rätten tänker jag att jag måste ha glömt något – den är så enkel och blir ändå riktigt festlig och mycket god
Sjötunga eller Rödtunga Walewska

Sjötunga eller Rödtunga Walewska

Inte så svår att göra och alldeles sagolikt god tycker jag. Inte för inte som den kallas drottningen av fiskrätter
Senapsstekt strömming med restaurangmos och konjakslingon

Senapsstekt strömming med restaurangmos och konjakslingon

 Servera med en god kall öl som Mountain Livin’ Pale Ale. Hemligheten bakom ett ljuvlig lent restaurangmos är förstås att man har i både en stor mängd vispgrädde samt en stor klick smör… Receptet är hämtat ur Tina Nordströms bok Tina – hur du enkelt lagar min allra godaste mat (Bonnier Fakta)
Stekt makrill med spenatsås

Stekt makrill med spenatsås

Salta och peppra fisken lätt på den köttiga sidan. Panera fisken i grovt rågmjöl på en tallrik. Servera fisken med kokt, potatis, sås och en citronklyfta
Bergtunga

Bergtunga

Skölj och torka fiskarna. Placera fisken. Pudra med ströbrödet, klicka över smör och grädda alltsammans i 225 graders ugnsvärme cirka 20 minuter eller tills fisken känns genomlagad