dansk

dansk

Italiensk ugnsstekt falukorv

Italiensk ugnsstekt falukorv

Sätt ugnen på 200 grader samt börja koka potatis om du vill ha mos till falukorven. Du kan också förbereda annat tillbehör till falukorven som råris, rostade rotfrukter, kokt potatis, pasta, quionoa eller couscous
Asiatisk biff med lök

Asiatisk biff med lök

Dela köttskivorna på längden till breda strimlor. Stek dem i het panna med olja, salta och peppra, lägg upp på fat
Dillkött på kalv

Dillkött på kalv

1. Putsa köttet med en bordskniv för att få bort benflisor och skräp från styckningen. 2. Plocka och hacka dillen
Falukorv med krispigt täcke & ostgratinerat mos

Falukorv med krispigt täcke & ostgratinerat mos

Ingredienser Portioner. 4 4 portioner pulvermos (eller hemlagat) 2 äggulor 2 msk olivolja 1 påse riven Västerbottensost (à 150 g) 1 dl ketchup 1/2 dl grovkornig svensk senap 2 1/2 msk soja 2 dl rostad lök 500 g falukorv med låg fetthalt 4 rejäla tomater 1 1/2 msk finhackad persilja till garnering Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Kycklinggryta med kokosmjölk och Sweet-Chilisås

Kycklinggryta med kokosmjölk och Sweet-Chilisås

Ingredienser2st kycklingfiléer1 msk olivolja1 tsk paprikakrydda400ml kokosmjölk3 msk sweet-chilisås1 tsk röd curry paste½ röd paprika5st färska champinjoner½ liten burk vattenkastanjer½ liten burk bambuskott1 liten gul morot1 liten orange morot1/3 bukett färsk broccolica 100g färska haricot verts½ rödlök½ limesalt och svartpeppar
Stekt makrill med spenatsås

Stekt makrill med spenatsås

Torka av makrillfiléerna med hushållspapper. Salta och peppra fisken lätt på den köttiga sidan. Panera fisken i grovt rågmjöl på en tallrik
Stekt torsk med curryremoulade

Stekt torsk med curryremoulade

Curryremoulade. Vispa äggulorna kraftigt tillsammans med vinäger, senap och lite salt. Tillsätt olja i en tunn stråle så att såsen tjocknar
Potatis provencale med oxfilé

Potatis provencale med oxfilé

En riktig gammal klassiker, Oxfile provencale. Vi är ju bara två personer, så att helsteka en hel oxfile blir alldeles för mycket
Bruna bönor på klassiskt vis

Bruna bönor på klassiskt vis

Klassiska bruna bönor är min absoluta favoriträtt alla kategorier. Både sött, surt och salt, perfekt kombination
Höstgryta

Höstgryta

En vanlig kalops som man kompletterar med rotfrukter som kålrot, rotselleri, palsternacka och morot. Perfekt att låta stå på spisen, på svag värme och bli klar medans man går en långpromenad
Kyckling piri piri

Kyckling piri piri

Kyckling Piripiri, med klyftpotatis och "het" sky. Är en av mina favoriter efter bruna bönor. Det är just piri pirin som gör att det blir en favorit, nästan allt som innehåller piri piri gillar jag om jag själv får göra det