catarinas mat

catarinas mat

Österrikisk gulasch

Österrikisk gulasch

400 g nötfärs 3 bananschalottenlökar 2 röda paprikor 1 röd chilifrukt 4 klyfta vitlök, finrivna 1-1,5 tsk hel kummin 2 tsk paprikapulver 1 burk finkrossade tomater (à 400 g) 7 dl vatten 3 msk oxfond, koncentrerad 1 msk kalvfond, koncentrerad 3 potatisar, stora 3 msk tomatpuré ev chiliflakes, om mer hetta önskas olja, till stekning salt svartpeppar, nymalen
Catarinas lax med gräslökspotatismos, citron- beurre blanc och fänkål

Catarinas lax med gräslökspotatismos, citron- beurre blanc och fänkål

75-1 dl 1 dl mjölk 50 gram smör 1 krm salt , efter smak 1 krm vitpeppar , efter smak 0,5 kruka(or) gräslök Citron-beurre blanc 1 st Schalottenlök(ar) 1 msk vitvinsvinäger 1 dl vitt matlagningsvin 5 st vitpepparkorn 200 gram smör 1 tsk citronsaft , 1-2 tsk 0,5 dl vispgrädde Tillbehör 1 st fänkål 1 msk smör 1 krm salt , efter smak 1 krm svartpeppar , efter smak Köp receptet Näringsvärde Kcal
Catarinas torsk med citronsås och pepparrotspotatis

Catarinas torsk med citronsås och pepparrotspotatis

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Torsk 1 msk salt 1 l vatten 600 gram torskfilé 1 msk smör Pepparrotspotatis 700 gram potatis , mjölig 1 dl vispgrädde , 1-1,5 dl 1 dl mjölk 40 gram smör 1 krm salt 1 krm vitpeppar 0,8 dl pepparrot , färsk Citronsås 100 smör 1,5 dl vispgrädde 1 dl crème fraiche 0,5 kruka(or) gräslök 0,5 st Citron 0,5 krm cayennepeppar 1 krm salt , efter smak 1 krm svartpeppar , efter smak Tillbehör 140 gram bacon 150 gram sugar snaps 100 gram rädisor Köp receptet Näringsvärde Kcal
Schnitzel med pommes och örtkräm

Schnitzel med pommes och örtkräm

4 skivor fläskfilé, eller kalvfilé (400 g) 0,5 tsk salt 2 krm svartpeppar 2-3 ägg 1 dl vetemjöl 4 dl pankoströbröd smör, till stekning olja, till stekning
Helstekt oxfilé med potatisterrin och pepparsås

Helstekt oxfilé med potatisterrin och pepparsås

1Pepparsås0,5 röd chilifrukt, finstrimlad 2 klyfta vitlök 0,5-1 msk tomatpuré 4 dl vispgrädde 1 msk oxfond, koncentrerad (eller kalvfond) 1-2 msk cognac 0,5 tsk svartpepparkorn, mortlade salt
Catarinas lyxiga fiskgratäng

Catarinas lyxiga fiskgratäng

Duchessepotatis800 g mjölig potatis 25 g smör 0,75 dl vispgrädde 1,5 dl mjölk 2 äggulor 0,5-1 tsk salt 2 krm vitpeppar 600 g torskfilé salt