catarinas mat

catarinas mat

Österrikisk gulasch

Österrikisk gulasch

400 g nötfärs 3 bananschalottenlökar 2 röda paprikor 1 röd chilifrukt 4 klyfta vitlök, finrivna 1-1,5 tsk hel kummin 2 tsk paprikapulver 1 burk finkrossade tomater (à 400 g) 7 dl vatten 3 msk oxfond, koncentrerad 1 msk kalvfond, koncentrerad 3 potatisar, stora 3 msk tomatpuré ev chiliflakes, om mer hetta önskas olja, till stekning salt svartpeppar, nymalen
Catarinas lax med gräslökspotatismos, citron- beurre blanc och fänkål

Catarinas lax med gräslökspotatismos, citron- beurre blanc och fänkål

75-1 dl 1 dl mjölk 50 gram smör 1 krm salt , efter smak 1 krm vitpeppar , efter smak 0,5 kruka(or) gräslök Citron-beurre blanc 1 st Schalottenlök(ar) 1 msk vitvinsvinäger 1 dl vitt matlagningsvin 5 st vitpepparkorn 200 gram smör 1 tsk citronsaft , 1-2 tsk 0,5 dl vispgrädde Tillbehör 1 st fänkål 1 msk smör 1 krm salt , efter smak 1 krm svartpeppar , efter smak Köp receptet Näringsvärde Kcal
Catarinas torsk med citronsås och pepparrotspotatis

Catarinas torsk med citronsås och pepparrotspotatis

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Torsk 1 msk salt 1 l vatten 600 gram torskfilé 1 msk smör Pepparrotspotatis 700 gram potatis , mjölig 1 dl vispgrädde , 1-1,5 dl 1 dl mjölk 40 gram smör 1 krm salt 1 krm vitpeppar 0,8 dl pepparrot , färsk Citronsås 100 smör 1,5 dl vispgrädde 1 dl crème fraiche 0,5 kruka(or) gräslök 0,5 st Citron 0,5 krm cayennepeppar 1 krm salt , efter smak 1 krm svartpeppar , efter smak Tillbehör 140 gram bacon 150 gram sugar snaps 100 gram rädisor Köp receptet Näringsvärde Kcal
Helstekt oxfilé med potatisterrin och pepparsås

Helstekt oxfilé med potatisterrin och pepparsås

1Pepparsås0,5 röd chilifrukt, finstrimlad 2 klyfta vitlök 0,5-1 msk tomatpuré 4 dl vispgrädde 1 msk oxfond, koncentrerad (eller kalvfond) 1-2 msk cognac 0,5 tsk svartpepparkorn, mortlade salt
Catarinas lyxiga fiskgratäng

Catarinas lyxiga fiskgratäng

Duchessepotatis800 g mjölig potatis 25 g smör 0,75 dl vispgrädde 1,5 dl mjölk 2 äggulor 0,5-1 tsk salt 2 krm vitpeppar 600 g torskfilé salt