Glutenfritt

Glutenfritt

  • 27 Recept
Saftiga glutenfria lussebullar

Saftiga glutenfria lussebullar

Smält fettet, häll på mjöken och låt det bli ljummet, ca 37 grader. Vispa ut jästen och sedan fiberhusken i degspadet
Nyttiga kesoplättar

Nyttiga kesoplättar

Kesoplättar är perfekta som mellanmål då de är nyttiga och rika på protein. Det som förvånade mig första gången jag provade dessa var att de smakade precis som plättar
Myllymäkis guacamole

Myllymäkis guacamole

Finhacka chilin och kärna ur tomaten. Kärna och gröp ur avokadorna och hacka dem. Tillsätt limesaft och chili i en skål med avokadon och tomaterna
Glutenfria Semlor

Glutenfria Semlor

Då var det dags för semlor igen, som numer finns i både stora, små, runda, flätor, tårtor och det senaste-wrap
Gudomliga glutenfria semlor

Gudomliga glutenfria semlor

Idag är det fettisdagen och självklart måste man äta minst en semla. Semlor var en av de saker som jag direkt kände att jag skulle sakna när jag fick veta att jag var glutenintolerant
KANELBULLAR (GLUTENFRIA)

KANELBULLAR (GLUTENFRIA)

Smält smör och häll i mjölken, värm till fingervarmtSmula ner jästen rör om så jästen löses uppTillsätt sedan fiberhusken och låt detsvälla i 10 minuterEfter 10 minuter tillsätter du resten av ingrediensernaSirap-kesella-salt-socker-mjölmixenArbeta i maskin i minst 10 minuterLåt degen sedan jäsa i 40 minuter under bakdukNär degen jäst färdigt tar du upp den på mjölat bakbord(mjölat med glutenfritt mjölmix såklart)Knåda degen så den känns smidig och dela den sedan i 2 delar, kavla ut degen och bred på smörströ över socker och kanel, rulla ihop den ochdela den i 20-24 bitar, lägg bitarna i bullformarsom du ställt på en plåt och låt jäsa ytterligare20 minuter under bakduk, gör samma sak med den andra deg bitenPensla bullarna med uppvispat ägg strö på pärlsockeroch flagad mandelGrädda bullarna i 250 grader mitten av ugnen i 10 minuter, sen är det bara att njuta av underbart goa mjuka härliga kanelbullar, för dom är jätte goa´ 150gr smör
Crunchy müsli - 144 kcal

Crunchy müsli - 144 kcal

Ingredienser. 1 dl vatten. 2 msk rapsolja. 2 msk flytande honung. 1 dl solrosfrö. 0,5 dl hackad mandel. 0,5 dl kokos
Glutenfria tehönökakor

Glutenfria tehönökakor

Det här är ett av mina favoritbröd, jag kallar det tehönökakor eftersom jag använder mig av mitt recept på hönökakor men bakar ut bröden till tekakor
Glutenfria havrekakor

Glutenfria havrekakor

Rör ihop rumsvarmt smör och muscovadosocker. Blanda i bakpulver, bikarbonat, mjölmix och havregryn, och blanda till en deg
Glutenfria kanongoda tekakor

Glutenfria kanongoda tekakor

Idas kompis är glutenintolerant och hennes mamma är kanonduktig på att baka glutenfritt. Det ÄR annorlunda att baka glutenfritt
Sötsalta jordnötskakor

Sötsalta jordnötskakor

För ett kakmonster som jag som även älskar jordnötssmör är de här kakorna rena drömmen. Len jordnötssmak med en touch av salt gör kakorna oemotståndliga
Naturligt glutenfria kolakakor

Naturligt glutenfria kolakakor

Jag testade att göra en glutenfri variant med naturligt glutenfritt mjöl och stärkelse. Kolakakor är en av mina favoritkakor
Glutenfria tekakor (bästa receptet!)

Glutenfria tekakor (bästa receptet!)

Ingredienser. 50 g jäst1/2 dl rapsolja5 dl fingervarmt vatten3 msk sirap1 tsk salt2 msk fiberhusk11 dl glutenfri mjölmix
Taco gratäng

Taco gratäng

I love. Ingredienser400 g philadelphiaost2 dl creme fraiche600-1000 g nöt el blandfärs2 påsar tacokrydda500g krossade tomater1 purjolök1 gul lök3 paprikorriven osttaco chipsGör så härSätt ugnen på 225 grader
Mandel smulpaj✌

Mandel smulpaj✌

Såååå gott det blir när man använder mandelmjöl i sin smulpaj. Här har jag även lite mer margarin i pajen så täcket blir lite klumpigare och inte så “tort” som traditionell smulpaj, men det är bara att sprida ut klumparna över pajen med fingrarna

Glutenfria tekakor

I helgen bakade jag fluffiga härliga tekakor som var glutenfria. Lyckan i en liten ask när de smakade så fantastiskt gott alltså och konsistensen var precis som tekakor bakade med vanligt mjöl