Idag var jag sugen på något "brödigt" till lunch och kom på mitt recept på havre & kesella frukostfrallor som jag ofta gjorde till frukost för ett par år sedan
I kväll blir det en blandning av raw och pasta. Låter kanske konstigt, men faktum är att det är riktigt gott och framförallt lätt att göra en sås på råa ingredienser och sen blanda upp med lite pasta svarvade grönsaker och toppa med lite fetaost och babyspenat
Zucchini som strimlas och “masseras” med lite salt och olivolja. Raw tomatsås på färska tomater som mixas med soltorkade tomater, basilika, citron, någon dadel och s & p
Tjena, idag började jag med superfrukost ( recept imorn. ) och gick sedan ned till skolan, jag ska läsa ett extra ämne i sommar och går därför sommarskola
Raw Power Bars. 2 dl mandlar1/2 dl pumpakärnor1 dl solrosfrön1 dl riven kokos1/2 dl granolaca 1/2 dl havregryn2 msk proteinpulver1 msk kanel eller raw kakao, eller båda
I perioder äter jag väldigt mycket tahini, alltså sesampasta. Favoritmackan just nu är Saltå Kvarns rågknäcke med tahini, ekologisk keso, surkål och lite örtsalt på toppen
Här kommer ett recept som vi bara älskar. Detta äter vi alltid när vi går till Thai Smile Café, precis som man alltid äter pizzasallad i Sverige på pizzerian
Tanken är inte att jag skall ge er recept som skall följas till punkt och pricka utan visa några av minafavoriter (visserligen rätt mycket made up as I go along, men ändå) och få igång kanske nya idéer för era egna gröna middagar
Den snyggaste och häftigaste salladen på mycket länge har jag hittat hos Eanie Greenie. För det första skulle jag aldrig kommit på själv att grodda quinoa, än mindre att tänka i tabbouleh-termer i samma svep
Ingredienser5 mangoldblad4 stjälkar grönröd kål (det är som grönkål med är rödaktig)1/2 litet huvud rödkål4 msk sesamfrön1/2 msk honung1 msk sesamolja eller rapsolja1 msk citronjuice1/2 msk äppelcidervinäger4 cm finriven färsk ingefäraEn nypa saltGör så härStrimla kålen och mangold bladen fint och lägg i en skål
Ingredienser. 1 burk kikärtor2-4 msk Tahini (rinnande sort)saltNymalen svartpepparsaft från minst en citron1- 6 tsk malen spiskummin1 stor knippe finhackad koriander1 pressad vitlöks klyfta1-3 msk olivoljaGör så här
SalladAramealger, blötlagdaBroccoliRödkålGrönkålRödbetaKalamataoliverValnötterVinägrett2 msk olivolja1 msk äppelcidervinäger1 tsk dijonsenap (tror dock inte att den är rå)1 tsk tamari1 msk oskalade sesamfrön1 msk pumpafrönsalt, pepparGör så härBlötlägg valnötter och alger
Denna sallad med gurka och zucchini är bara så god och fräsch. Både gurka och zucchini är kalorisnåla och du kan äta av de hur mycket du vill utan att det påverkar din vikt