Jan-Erik Jonsson

Jan-Erik Jonsson

  • 16 Recept
Kyckling med kapris och oliver

Kyckling med kapris och oliver

Stycka kycklingen i 8 delar. Stöt rosmarin, vitlök och peppar i en mortel. Tillsätt 2 msk olivolja och citronskal
Potatis bolangère.

Potatis bolangère.

Potatisgratäng utan grädde. Användningsområdena för den här smalare gratängen är dessutom många fler än dess gräddiga kusin
Kyckling med kapris och oliver

Kyckling med kapris och oliver

Dela kycklingen 6–8 bitar. Skölj och torka av dem. Skala och pressa vitlöken. Kärna ur och tag bort hinnorna på chilin
Gratinerad hummer

Gratinerad hummer

Dela hummern i två lika delar. Ta ur köttet och dela allt hummerkött i mindre bitar. Skölj hummerskalen och lägg dem upp och ner i en ungsfast form

Konfiterad kyckling

Bli inte avskräckt av den generösa oljemängden, den späds ut av kycklingen och tillbehörens egen vätska
Galette med avokadoröra

Galette med avokadoröra

Vispa samman bovetemjöl, ägg, vatten och mjölk till en slät smet. Vispa i salt och låt smeten svälla i 20 minuter
Galette med Västerbottenostkräm, spenat och lax

Galette med Västerbottenostkräm, spenat och lax

I lördags var det den 14 mars 2015. På amerikanskt vis, där man skriver månad före dag, blir det 3/14/15, vilket om man skriver om det blir 3,1415, vilket är talet π (pi), vilket på engelska uttalas [paj]
Mangosås med sting

Mangosås med sting

Mixa mango, honung, curry och crème fraiche till en slät puré. Rör ner yoghurt och sweet chilisås och smaka av med salt och peppar