Special

Special

Kall örtsås

Kall örtsås

På vårt student- och midsommarfirande serverade jag denna örtsås till det kalla marinerade köttet och kycklingen
Grön örtsås

Grön örtsås

Ingredienser 1 port 2 port 3 port 4 port 5 port 6 port 7 port 8 port 9 port 10 port 11 port 12 port 1/2 dl Basilikablad (hårt packade) 1/2 dl Bladpersilja (hårt packad) 1 st Vitlöksklyfta 1/2 dl Olivolja 1 krm salt 1 krm nymalen svartpeppar 2 dl Matlagningsyoghurt

Sweet chillisås

Finhacka chillin med kärnor och allt. Skala vitlöken och finhacka den. Lägg alla ingredienser o en kastrull och koka ihop sakta

Ärtig dipp

2 portioner. 1. Tina ärtorna, men värm dem inte. Mixa med en stavmixer och smaka av med salt och peppar. 2. På picknick

Dipp i tre färger

10 port. Majsdipp. Blanda hälften av majskornen med yoghurt och söt chilisås i en matberedare. Mixa med knivtillsatsen till en slät kräm
Pasta med ärtpesto

Pasta med ärtpesto

Idag testade jag ett recept från en av mina nya kokböcker (Smart och gott av Liselott Forslin). Det blev lyckat