Såser

Såser

Ärtpesto – värd en påminnelse

Ärtpesto – värd en påminnelse

Ärtpesto har jag lagt upp recept på för flera år sedan och en variant är med bland övriga mjölkfria såser i min bok ”Sju steg till ett friskare jag utan gluten, mjölk och socker”
Hemgjord majonnäs på nolltid

Hemgjord majonnäs på nolltid

En hemgjord majonnäs som tar 1 minut att fixa och dessutom som man kan smaksätta med valfria kryddor för att få till andra sorters såser utav grundreceptet
Grundrecept på avrunnen fil eller yoghurt

Grundrecept på avrunnen fil eller yoghurt

Jag älskar kalla såser men jag tycker inte om feta kalla såser. Nu är det väl ingen större katastrof att inte tycka om feta kalla såser, majonäs och fluffiga, gräddstinna efterrätter men det är alltid tråkigt att inte må bra av det man äter
Hemgjord majonnäs

Hemgjord majonnäs

Majonnäs kan man verkligen ha till mycket. Den går att variera i det oändliga och är perfekt till den laktosintoleranta
Fusk-bearnaisesås på ett kick

Fusk-bearnaisesås på ett kick

1,5 dl majonnäs 0,75 msk colman'. s senapspulver 1,5 tsk flytande honung 0,75 msk dragon, hackade i vinäger
Kall sås med gräslök

Kall sås med gräslök

2 dl crème fraîche 2 msk majonnäs 1 msk gräslök, finskuren 1 tsk örtsalt 1 klyfta vitlök
Zeinas ranchdipp

Zeinas ranchdipp

creme fraiche. 1majonäs. 1lökpulver. 1vitlökspulver (en halv pressad vitlöksklyfta funkar också). 1torkad dill
Dippsås med sweet chili

Dippsås med sweet chili

Blanda crème fraiche, majonnäs, sweet chili-sås, salt och peppar i en skål. Hit kan du förbereda och ha i kylen
Dipp-Bearnaise

Dipp-Bearnaise

1 dl majonnäs hemslagen. 1 msk torkad dragon. 1 msk Maltvinäger / vitvinsvinäger