Lagade lite hedlig husmanskost i dag, köttfärslimpa med kokt potatis & Gräddsås, lite saltgurka & lingonsylt eller varför inte vinbärs gele till så klart
Det är inte så väldigt ofta som vi käkar köttfärs i vårt kök men någon gång så händer det. Anki hittade ett recept för evigheter sedan i Pernilla Wahlgrens blogg på en köttfärslimpa som lät som den skulle passa oss utmärkt
Krydda rikligt runt köttet och stek ytan hastigt i het panna. Stick in en köttermometer och lägg köttet på galler i en ugsfast form med lite vatten i botten
Forma pannbiffarna till stora köttbullar och platta ut. Steksky från pannbiffen0,5 köttbuljongtärning1,5 tsk soja2,5 dl matlagningsgrädde2 dl mjölk0,5 msk lingonsylt eller gelé2 msk mjölSalt, vitpepparVispa ihop mjöl med 1 dl av mjölken. 0,5 köttbuljongtärning
Panera köttet innan du steker. (Ja, ja, jag vet att det egentligen ska vara kalvschnitzel både i saltimbocca och Cordon bleu, men det finns många skäl som talar emot – priset på kalvkött till exempel)
Visste du att det var köttbullens dag idag. Tänkte jag skulle bjuda dig på mitt bästa recept på köttbullar, det är vansinnigt goda och omtyckta av hela familjen
kyckling, fisk, köttfärs, vegetariskt, för att skapa er egen veckomeny. Snart tillbaka till vardagen och då är det bra att ha några goda vardagsrätter i bakfickan