Ett mycket gott surdegsbröd, med både frukt och rostade frön. Jag bakar numera aldrig med recept, men efter jag bjudit några vänner på det här brödet så lovade jag att göra ett recept, och här kommer det
Stjälp upp bröden och låt svalna på ett galler. Grädda bröden mitt i ugnen i 225C i 30 minuter. Sänk därefter temperaturen till 175C och grädda i 10 minuter till, eller tills bröden har fått en innetemperatur på 98C
Snitta brödet några gånger och ställ in i ugnen. Låt svalna på ett galler helt innan du skär i brödet. Grädda tills brödet får en innetemp på 97C, ca 30 minuter
Vilka bröd man få då. Gör två avlånga bröd som rullas i sesamfrön och in i ugnen på 260 grader i 10 minuter, sänk värmen till 180 och grädda 30 minuter till
Ungerskt bondbröd är ett supergott bröd med en härligt seg yta och ett mjukt innanmäte. Brödet blir extra saftigt och hållbart av att det innehåller kokt potatis
Jag brukar baka ut mina bröd väldigt enkelt. Men det händer att jag formar dem lite mer omsorgsfullt, som härom dagen när jag bakade det här nattjästa brödet med hackad aprikos och krossade linfrön