ChefGarcia
Bröd

Bröd

Veteklibullar

Veteklibullar

Smula ner jästen i en bunke och rör ut den i lite av vattnet. Slå på resten av vattnet och rör i olja, honung och salt
Gott bröd från Sommarlivet

Gott bröd från Sommarlivet

Vilka bröd man få då. Gör två avlånga bröd som rullas i sesamfrön och in i ugnen på 260 grader i 10 minuter, sänk värmen till 180 och grädda 30 minuter till
Honung & solros bröd

Honung & solros bröd

Vem kan få nog av nybakat bröd. När det går fort och det är mjukt och luftigt då har man kommit långt med sitt bröd
Ungerskt bondbröd

Ungerskt bondbröd

Ungerskt bondbröd är ett supergott bröd med en härligt seg yta och ett mjukt innanmäte. Brödet blir extra saftigt och hållbart av att det innehåller kokt potatis
Lantfrallor med graham och sesamfrö

Lantfrallor med graham och sesamfrö

Lägg brödbullarna på bakplåt täckt med bakplåtspapper. Pensla bröden med uppvispat ägg och strö över rikligt med sesamfrö
Det är så jag bakar det

Det är så jag bakar det

OKTOBERLEVAIN, två stora bröd. Är den helt rinnig tycker jag det brukar jäsa sämre och ibland resultera i ett lite väl syrligt bröd
Två små bröd med aprikos och linfrö

Två små bröd med aprikos och linfrö

Jag brukar baka ut mina bröd väldigt enkelt. Men det händer att jag formar dem lite mer omsorgsfullt, som härom dagen när jag bakade det här nattjästa brödet med hackad aprikos och krossade linfrön
Naan - Indiskt bröd

Naan - Indiskt bröd

Naanbröd är ett indiskt tunnbröd som bakas i en tandoorugn, men eftersom jag inte äger en sådan så bakar jag mina naan i en helt vanlig ugn, vilket går alldeles utmärkt
Rågfrallor

Rågfrallor

Bröd, bullar & kakor /. För ett par veckor sedan gjorde jag de här hamburgebröden som egentligen är frallor, som egentligen är ett recept på rågbaguetter
Rågtekakor

Rågtekakor

Smula jästen i en skål. Värm olja och mjölk till 37°. Häll lite över jästen och rör tills den lösts upp. Tillsätt resten av degspadet, honung, salt, krossad råg, rågflingor och det mesta av vetemjölet
Ljust bröd på torrjäst

Ljust bröd på torrjäst

Så torrjäst är numera något som jag alltid kommer ha i skafferiet, utifall baklusten håller på att ta kål på mig eller om jag behöver baka bröd snabbt
Receptets gränser- Rågfrallor

Receptets gränser- Rågfrallor

Och hur blir det om man trillar brödbullar av det. Inte lika luftiga som det ljusa brödet jag gjorde tidigare i veckan, men klart godkända