ChefGarcia
Bröd

Bröd

Petit Pain -  surt frukostbröd mums!

Petit Pain - surt frukostbröd mums!

Underbart surdegsbröd. Sikta över lite mjöl, gör några "nyp" i bröden. Degen till bröden 14 bröd5 dl vatten10 g jäst16 dl vetemjöl2 dl fint rågmjöl300 g vetesurdeg1 msk saltLös jästen i lite ljummet vatten. Degen till bröden 14 bröd
Pitabröd

Pitabröd

(Värm en plåt och lägg bröden på den när de ska gräddas, detta är viktigt för att de ska resa sig. Vänd bröden och grädda i 250 grader i ca 5-6 min
Tunnbröd i stekpanna

Tunnbröd i stekpanna

Till frukost idag blev det tunnbröd i stekpanna, enkelt och gott. För en massa år sedan när jag gick hos dagmamma efter skolan fick vi dessa bröd till mellanmål lite då och då
Lindas vitlöksbröd

Lindas vitlöksbröd

Detta vitlöksbröd har jag gjort väldigt länge nu, eftersom det är så svårt att få tag i färdigt mjölkfritt vitlöksbröd
Hårt tunnbröd

Hårt tunnbröd

Mal kryddorna innan den används, annars riskerar den att kakan går sönder. Blanda i hop allt, den ska vara ganska lös
Baka tunnbröd som i Dalarna

Baka tunnbröd som i Dalarna

Mammas recept I Siljansbygden bakas tunnbröd med potatis, men kryddningen och övriga ingredienser har lokala variationer
Trevlig sommardeg

Trevlig sommardeg

Oavsett vad man ska göra av degen, småbröd, baguetter eller ett stort, så gör man följande enkla moment
Historien om ett mjöl och ett bröd

Historien om ett mjöl och ett bröd

Det här långa brödet bakade jag härom dagen på rågsurdeg, vetemjöl och kamutvete. När jag började intressera mig för bröd för några år sedan bakade jag mycket ur Riddarbageriets bröd, och en favoriter i den boken var ett bröd som heter Kamut Grande
Det är så jag bakar det

Det är så jag bakar det

OKTOBERLEVAIN, två stora bröd. Är den helt rinnig tycker jag det brukar jäsa sämre och ibland resultera i ett lite väl syrligt bröd
Stora bröd vill jag baka

Stora bröd vill jag baka

Jag har helt snöat in på stora bröd. Riktigt stora runda bröd bakar jag nu. Det är fantastiskt hur ett bröd kan ändra karaktär utifrån hur man bakar ut det
Bread Cones

Bread Cones

In a large bowl, mix flour with sugar and salt. Dissolve the fresh yeast in the warm water and add to the flour mixture
NYBAKAT BRÖD

NYBAKAT BRÖD

Det här brödet är riktigt mjukt och gott. Finns det något godare än nybakat bröd tillsammans med lite grönsaker och god mat
Kummindoftande bröd med mandel

Kummindoftande bröd med mandel

Ta ut brödet och låt svalna på galler. 1Forma degen till ett jämnt bröd och låt jäsa till det dubbla, cirka 15 minuter. 1Snitta brödet i valfritt mönster och pensla det med vatten
HIMMELSKA BRÖD!!

HIMMELSKA BRÖD!!

Syftet var att lära oss olika bröd som passar att baka i stor mängd när man tex som jag, jobbar i skolkök