ChefGarcia
Bröd

Bröd

Frö och fruktbröd av surdeg

Frö och fruktbröd av surdeg

Ett mycket gott surdegsbröd, med både frukt och rostade frön. Jag bakar numera aldrig med recept, men efter jag bjudit några vänner på det här brödet så lovade jag att göra ett recept, och här kommer det
Kavring med frön

Kavring med frön

Stjälp upp bröden och låt svalna på ett galler. Grädda bröden mitt i ugnen i 225C i 30 minuter. Sänk därefter temperaturen till 175C och grädda i 10 minuter till, eller tills bröden har fått en innetemperatur på 98C
Limpa med frukt och nötter

Limpa med frukt och nötter

Snitta brödet några gånger och ställ in i ugnen. Låt svalna på ett galler helt innan du skär i brödet. Grädda tills brödet får en innetemp på 97C, ca 30 minuter
Vörtbröd, Ernsts recept

Vörtbröd, Ernsts recept

Vörtbröd100 g smör 50 g jäst för söta degar 66 cl porter (öl) 33 cl julmust 0,5 msk malen nejlika 2 tsk malen pomeransskal 1 msk malen ingefära 14 dl rågsikt 1,5 dl mörk sirap 1 msk salt 2 dl russin 16 dl vetemjöl. 1Till pensling av vörtbrödet1 dl vatten 1 msk mörk sirap
Veteklibullar

Veteklibullar

Smula ner jästen i en bunke och rör ut den i lite av vattnet. Slå på resten av vattnet och rör i olja, honung och salt
Gott bröd från Sommarlivet

Gott bröd från Sommarlivet

Vilka bröd man få då. Gör två avlånga bröd som rullas i sesamfrön och in i ugnen på 260 grader i 10 minuter, sänk värmen till 180 och grädda 30 minuter till
Honung & solros bröd

Honung & solros bröd

Vem kan få nog av nybakat bröd. När det går fort och det är mjukt och luftigt då har man kommit långt med sitt bröd
Ungerskt bondbröd

Ungerskt bondbröd

Ungerskt bondbröd är ett supergott bröd med en härligt seg yta och ett mjukt innanmäte. Brödet blir extra saftigt och hållbart av att det innehåller kokt potatis
Lantfrallor med graham och sesamfrö

Lantfrallor med graham och sesamfrö

Lägg brödbullarna på bakplåt täckt med bakplåtspapper. Pensla bröden med uppvispat ägg och strö över rikligt med sesamfrö
Det är så jag bakar det

Det är så jag bakar det

OKTOBERLEVAIN, två stora bröd. Är den helt rinnig tycker jag det brukar jäsa sämre och ibland resultera i ett lite väl syrligt bröd
Två små bröd med aprikos och linfrö

Två små bröd med aprikos och linfrö

Jag brukar baka ut mina bröd väldigt enkelt. Men det händer att jag formar dem lite mer omsorgsfullt, som härom dagen när jag bakade det här nattjästa brödet med hackad aprikos och krossade linfrön