Hej på er fina ni. Imorse kände jag för att baka krabbelurer till lunch. Mamma och pappa var vid den tiden borta, så när de inte är hemma, då blir det veganskt
Ingredienser Portioner. ca 40 små 200 g grovt riven mandelmassa 1 äggvita 1/2 dl färskpressad apelsinjuice 1 påse saffran (à 0,5 g) 250 g rumsvarmt smör 1 1/4 dl florsocker ca 200 g smält mörk choklad Lägg till i inköpslistan
Goddagens. Just hemkommen från en lååååång promenad. Hade dock sällskap av bästa Jennys Matblogg i lurarna vilket gjorde att promenaden gick hur snabbt som helst
Experimenterandet med olika sorters remmar är inte över. Nu när mina favoriter Nypon och Rönnbär finns att plocka i massor så kändes det givet med Rönnbär & Nypon-Remmar
Kommentarerna till detta smaskiga var bland annat “olagligt gott” och “fantastiskt” och jag måste faktiskt säga att detta är något av det godaste jag gjort på länge
VECKANS SNABBA-CURRYSTJÄRTAR MED STING. 27 oktober 2014, 07. 00. Idag bjuds det verkligen på ett veckans-snabba-recept för det är klart under loppet av pastans koktid och passar utmärkt när tiden är kort eller orken/lusten för matlagning inte är stor
Klassisk brittisk street food. Egentligen ska fisken friteras, men det är billigare och nyttigare att steka den i smör och olivolja och steka klart i ugnen
Jag är tillbaka i tofuträsket, vilket är ett högst angenämt träsk att hamna i. Den här grytan med tofu och röd curry gör jag lite då och då, och godast blir den såklart om man har i extra mycket röd chili (helst både i grytan och på toppen
Brödet blir också gott att rosta lätt. Det senaste brödet som lämnade ugnen i den Casterydska bakstugan blev ett riktigt härligt och mustigt powerbröd, som jag definitivt tror platsar på topptiolistan över nyttiga bröd