Jonas Mat

Jonas Mat

  • 42 Recept
Rispappersrullar med cashewdipp

Rispappersrullar med cashewdipp

Ingredienser Portioner. 4 4 port ris Dipp 1 röd chili 1 msk riven färsk ingefära 100 g saltade cashewnötter 2 msk olja 2 msk japansk soja 3 msk vatten 1 msk färskpressad limejuice Rispappersrulle 2 morötter 1 gurka ca 200 g rödkål 2 avokado 1/2 förp salladslök (à 125 g) 180 g färska böngroddar 1 kruka koriander 12 ark rispapper Lägg till i inköpslistan
Quesadillas med Mifú strimlor Naturell

Quesadillas med Mifú strimlor Naturell

Rör ner tomatpurén. tomatsalsa och gräddfil.   1 pkt Valio MiFú® Strimlor Naturell 1⁄2   grön paprika 2 tsk paprikapulver 1   vitlöksklyfta 4 msk tomatpuré 1⁄2 dl olivolja salt svartpeppar 1⁄2 dl vatten 2 dl riven ost 6   tortillabröd
Lufsa

Lufsa

Ingredienser Portioner. 4 2 ägg 4 dl mjölk 1 dl vatten 1 tsk salt 1 1/2 dl vetemjöl 800 g potatis 2 paket bacon (à 140 g) 2 dl lingonsylt smör eller margarin att smörja formen med Lägg till i inköpslistan
Fiskgryta med torsk och lax

Fiskgryta med torsk och lax

 En god enkel fiskgryta som får en extra knorr med de goda tillbehörenTill 4 rejäla portioner400gr. skinn och benfri laxfilé, färsk eller fryst (tinad) skuret i rätt stora tärningar400gr
Krossad potatis med parmesan

Krossad potatis med parmesan

Skrubba potatisen och koka den. Häll av vattnet och ånga den torr. Lägg potatisen på en plåt med bakplåtspapper och tryck till den med baksidan av en sked så den krossas
Rotfruktsgryta

Rotfruktsgryta

Skala och dela löken i klyftor. Skölj och skiva purjolöken. Skala och skiva morötter, palsternacka och rotselleri
Krämig tomatsoppa med pasta

Krämig tomatsoppa med pasta

Idag fortsätter jag på temat enkelt, billigt och gott med denna krämiga tomatsoppa med pasta. Soppa är riktig höjdarmat att laga om man vill göra över med rester och små slattar av allt möjligt som finns i kyl och frys
Rödkål till julbordet

Rödkål till julbordet

Gör såhär. Strimla kålen, skala och hacka äpplen i klyftor. Hetta upp smör, lägg i kålen och ringla sirap över
Limesill

Limesill

2 msk matolja. Koka upp vatten, socker, nejlikor och krossad peppar, låt svalna. Tillsätt därefter saft och rivet skal från 4 st limefrukter
Lingonsill

Lingonsill

4 personer. ca 400 g inlagda sillfiléer. 1 dl lingon. 1 msk strösocker. 1 1/2 dl crème fraiche. 1 dl majonnäs. 1/2 st pressad eller finhackad vitlöksklyfta
Silltårta - Anjovistårta

Silltårta - Anjovistårta

Den innehöll matjessill, men i mitt recept har jag ansjovis. Kör kavringen i en matberedare. 4 dl cream fraich 2 dl turkisk yoghurt (10%) 2 msk finhackad dill 2 msk hackad gräslök 1 finhackad rödlök 10 kokta skivade potatisar (kalla, 3 mm tjocka) 10 ansjovisfiléer eller 1 burk matjessill (125 g avrunnen) 3 gelantinblad salt och peppar. 4 dl cream fraich 2 dl turkisk yoghurt (10%) 2 msk finhackad dill 2 msk hackad gräslök 1 finhackad rödlök 10 kokta skivade potatisar (kalla, 3 mm tjocka) 10 ansjovisfiléer eller 1 burk matjessill (125 g avrunnen) 3 gelantinblad salt och peppar
Mustig svampsoppa

Mustig svampsoppa

Tillsätt kycklingfond, tomatpuré, vatten, grädde och sherry. 2 msk tomatpuré. Fräs trattkantareller (använder du champinjoner, skiva dem), tärnad palsternacka och morot, hackad lök och vitlök i en gryta med smör
Västerbottenpaj – recept

Västerbottenpaj – recept

Så här gör du. 45 minuter. Pajdegen. Blanda vetemjöl, salt och smör, finfördela. Tillsätt ägget och blanda snabbt ihop till en deg