Gör såhär. Torka kycklingfiléerna med hushållspapper och strö på alla kryddor. Klappa kryddorna med handen eller undersidan av en sked tills de fastnar på filéen
200-300 g bacontärningar eller rimmat eller rökt fläsk i tärningar eller kassler 3 dl vetemjöl eller 3 dl vetemjöl med fullkorn eller 2 dl vetemjöl och 1 dl grahamsmjöl 0,5 tsk salt 6 dl mjölk 3 st ägg. 200-300 g bacontärningar eller rimmat eller rökt fläsk i tärningar eller kassler
4 600 g kräftor 2 msk olivolja 1 finhackad gul lök 1 st fänkål (à ca 50 g) skuren i små, fina bitar 1 tsk tomatpuré krondill 6 dl fiskbuljong (tärning) 1 dl torrt vitt vin 3 dl vispgrädde salt och peppar efter smak ev lite konjak rostat vitt bröd Lägg till i inköpslistan
Linssoppa4 dl röda linser 1 gul lök 2 tsk malen gurkmeja 3 tsk curry vatten (se mängd i anvisningarna på förpackningen) 2 kycklingbuljongtärningar 3 msk olivolja 0,5 citron salt svartpeppar
Potatistäcke3 potatisar (stora) 150 g parmesanost, finriven salt peppar. Fyllning250 g bladspenat 2 klyfta vitlök, hackade 3 msk olivolja 200 g varmrökt lax 250 g ricotta salt peppar
Ingredienser Portioner. 4 1 stekt eller grillad kyckling 1 pkt bacon à ca 150 g 200 g färska champinjoner eller skivade på burk 2 dl grädde 1 dl crème fraiche 1/2 dl chilisås eller ketchup 2 bananer 1/2 dl salta jordnötter Till servering kokt ris blandsallad Lägg till i inköpslistan