Jag vet att det är söndag idag och att jag normalt brukar ha pannkakssöndag, men idag tänker jag göra ett undantag och lägga upp rabarberpajen jag gjorde häromdagen, jag hoppas att ni inte misstycker
Vänd sedan ner den turkiska yoghurten och blanda sist i rabarberkompotten. 2-3 stjälkar rabarber. Häll rabarber, vatten, saft och socker i en kastrull och låt det småputtra i ca 10 minuter tills rabarbern är helt mjuk. 2-3 stjälkar rabarber
Skala och hacka rabarbern i bitar, snoppa och skär jordgubbar i bitar. 300g rabarber 4-5dl jordgubbar 4dl vatten ½dl gelesocker ½dl socker 2msk potatismjöl 1. Häll i rabarberna och låt koka ca 5min. D 300g rabarber
Lite rabarbermarmelad blev fixad igår kväll. -) Det skulle vara Rabarber med kanel, men av någon anledning tog jag i vanilj istället för kanelstång, när jag kokte marmeladen, och upptäckte inte mitt fel förrän efter den var färdig, Så alltså kan man byta ut kanelen i det receptet mot vaniljfrön och det blir jättegott ändå
Mina rabarber växer så det knakar. Det gör mig verkligen lycklig för jag ääääälskar rabarber. Just detta recept kan ni tacka min kollega för, hon sa att hon behövde ett recept för just Rabarber och vaniljsylt och tyckte att jag kunde fixa det
Himmelskt gott är smakkombinationen rabarber och jordgubbar. Nu har jag även överlåtit min rabarberplanta till snäckorna sedan midsommar för att jag ska få lika mycket nästa år med (+ att det är mer oxalsyra i dem nu, vilket iofs oskadliggörs när man har mjölkprodukter till)
4 rabarberstjälkar1/2 l jordgubbar1 vaniljstång1,5 dl sockerCitron och fläderkräm4 äggulor0,5 dl socker1 msk majsstärkelse0,5 dl koncentrerad flädersaft1 citron, både skal och saft3 dl vispgräddeSkär rabarbern i 2 cm stora bitar. 4 rabarberstjälkar