Pizza

Pizza

Pirogdeg på tre sätt

Pirogdeg på tre sätt

PirogdegBlanda mjöl med salt i en skål. Tillsätt kallt smör skuret i bitar, sedan 1 ägg och det kalla vattnet Mixa eller blanda detta för hand tills blandningen liknar grova smulor
Kalljäst pizzadeg

Kalljäst pizzadeg

Ställ pizzadegen eller degarna i kylen och låt kalljäsa över natten eller tills du vill använda dem. Du kan baka ut flera pizzabottnar efter varandra och lägga med bakplåtspapper mellan eller bredvid varandra
Räkpizza

Räkpizza

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 1 st pizzadegskit , med tomatsås 200 gram räkor 200 gram riven ost 0,5 kruka(or) basilika 1 peppar 0,3 kruka(or) färsk dill Sallad 1 påse sallad , blandad 1 ask cocktailtomater 0,5 st gurka , skivad 1 st paprika , strimlad Köp receptet
Tomatsås till pizza

Tomatsås till pizza

  1 tsk Basilika. 1  1 tsk Oregano. 1  1 nypa Salt. 1  1 knivsudd Cayennepeppar. 1  0,5 krm Svartpeppar (malen)
Smördegspizza med Karljohansvampskräm

Smördegspizza med Karljohansvampskräm

1 förp smördeg, kyld och utkavlad 6-8 karljohansvampar (medelstora, färska eller frysta och tinade) 3 msk olivolja salt peppar 1 dl grädde (eller 4-5 msk creme fraiche) 1 klyfta vitlök, pressaddd 1 tsk färsk rosmarin, bladen 3 dl lagrad ost, riven 2 dl parmesanost, riven och flagad
Långjäst pizzadeg

Långjäst pizzadeg

Lägg på ingredienser som du gillar och baka av på hög temperatur i ugn, gärna på en pizzasten. Ta ut bollarna ur kylen 1 timme innan du ska tillaga pizzan sedan så att de blir rumstempererade
Leilas pizzadeg

Leilas pizzadeg

50 g jäst 2 tsk strösocker 1 tsk flingsalt 0,5 dl olivolja 3 dl vatten, ljummet 7 dl vetemjöl special