Pasta

Pasta

Tortellini i krämig ostsås och broccoli

Tortellini i krämig ostsås och broccoli

4 250 g broccoli 3 förp färsk pasta (gärna tortellini med ost och skinka) 2 1/2 dl matlagningsgrädde 1/2 påse riven gratängost (à 150 g) Att ha hemma 2 dl mjölk salt peppar Lägg till i inköpslistan
Pasta al forno med spenat, cocktailtomater och parmesan

Pasta al forno med spenat, cocktailtomater och parmesan

Blanda i pastan. 4-5 portioner, cirka 350 g pasta, till exempel rigatoni eller penne. 1eventuellt salladKoka pastan enligt anvisning på förpackningen. 1Häll och bred ut pastablandningen i en smord ugnssäker form
Krämig baconpasta

Krämig baconpasta

Rör ner pasta och ost. Koka pastan knappt färdig i saltat vatten, häll av och spara 2 dl av kokvattnet
Lyxpasta allt i ett på 3 minuter

Lyxpasta allt i ett på 3 minuter

Blanda pasta och färskost i kastrullen, rör om, späd med kokvatten till lagom konsistens. 1. Koka tortellini knappt färdig i saltat vatten, häll av och spara 2 dl av kokvattnet
Susannes makaronipudding

Susannes makaronipudding

Blanda samtliga ingredienser till topping och strö ovanpå pastan. 1. Sätt ugnen på 225 grader. 2. Koka makaronerna enligt anvisning på förpackningen, men avbryt just innan de är klara
Pasta melanzane

Pasta melanzane

Pasta400 g pasta penne. 5 dl pastavatten 0,5 citron, skalet 1 dl färsk bladpersilja, hackad 1 kruka basilika, grovhackad olivolja, till stekning salt svartpeppar
Pasta ragusa

Pasta ragusa

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av vattnet och blanda pastan med såsen. 400 g pasta, torkad kort (t ex rigatoni). 1400 g pasta, torkad kort (t ex rigatoni) 1 aubergine 1 klyfta vitlök 0,5 röd chilifrukt 500 g krossade tomater 80 g svarta oliver (gärna taggiasche) 1 citron 1 kruka basilika salt svartpeppar, nymalenSkär auberginen i tärningar, ca 2 cm stora
Pasta med ostsås

Pasta med ostsås

Blanda ner pastan i grädden. Lägg upp pastan i portionsskålar. 400 g rigatoni. 15 dl grädde. 11 krm svartpeppar, grovmalen