4 250 g broccoli 3 förp färsk pasta (gärna tortellini med ost och skinka) 2 1/2 dl matlagningsgrädde 1/2 påse riven gratängost (à 150 g) Att ha hemma 2 dl mjölk salt peppar Lägg till i inköpslistan
Blanda i pastan. 4-5 portioner, cirka 350 g pasta, till exempel rigatoni eller penne. 1eventuellt salladKoka pastan enligt anvisning på förpackningen. 1Häll och bred ut pastablandningen i en smord ugnssäker form
Blanda pasta och färskost i kastrullen, rör om, späd med kokvatten till lagom konsistens. 1. Koka tortellini knappt färdig i saltat vatten, häll av och spara 2 dl av kokvattnet
Blanda samtliga ingredienser till topping och strö ovanpå pastan. 1. Sätt ugnen på 225 grader. 2. Koka makaronerna enligt anvisning på förpackningen, men avbryt just innan de är klara
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av vattnet och blanda pastan med såsen. 400 g pasta, torkad kort (t ex rigatoni). 1400 g pasta, torkad kort (t ex rigatoni) 1 aubergine 1 klyfta vitlök 0,5 röd chilifrukt 500 g krossade tomater 80 g svarta oliver (gärna taggiasche) 1 citron 1 kruka basilika salt svartpeppar, nymalenSkär auberginen i tärningar, ca 2 cm stora