Lax- & gurksallad i salladsblad Ingredienser 100 g gravad lax, skivad. 4 kokta kalla potatisar, 200 g. 1 litet huvud isbergssallad recept.mabra.com
Laxtartar med rom Ingredienser 150 g färsk laxfilé av sushikvalitet, t ex salma- eller fröjalax. ½ msk finhackad rödlök recept.mabra.com
Rika riddare på brioche med löjrom Riddare2 ägg 1,5 dl vetemjöl 1,5 dl mjölk salt 4 skivor briochebröd (eller formfranska) smör, att steka i www.koket.se
Råraka med löjrom och gräddfil 200 g löjrom 6 fasta potatisar (stora) 1 rödlök 1 dl gräddfil smör och matolja, att steka i www.koket.se
Råraka med rökt lax 600 g potatis fast, och skalad 2 dl crème fraîche 400 g rökt lax 1 rödlök 1 citron olja smör salt dill, plockad www.koket.se
Marinerade räkor på smördeg Marinerade räkor200 g skalade räkor (helst stora) 1 klyfta vitlök 2 cm färsk ingefära, färskriven 50 g olivolja 1 krm flingsalt www.koket.se
Italiensk triss Minibruschetta200 g körsbärstomater (gula och röda) 0,5 rödlök, finhackad 20 blad färsk basilika 4 msk olivolja 2 msk balsamvinäger 1 klyfta vitlök, pressad 2 krm salt 1 krm svartpeppar 4 skivor Pain riche www.koket.se
Langos med rom och gräddfil 1 mjölig potatis (medelstora, med skal) 1,5 dl mjölk (4% fetthalt) 15 g jäst 1 tsk strösocker 2,5 dl vetemjöl (+ lite till utbakning) 1 tsk salt rapsolja, att fritera i www.koket.se
Rostade rödbetor med fetaost 500 gram betor av valfri sort - blanda gärna rödbetor, gulbetor och polkabetor. 1150 gram fetaost. 13 klyftor vitlök (valfritt) receptfavoriter.se