förrätt

förrätt

Laxtartar med rom

Laxtartar med rom

Ingredienser 150 g färsk laxfilé av sushikvalitet, t ex salma- eller fröjalax. ½ msk finhackad rödlök
Råraka med rökt lax

Råraka med rökt lax

600 g potatis fast, och skalad 2 dl crème fraîche 400 g rökt lax 1 rödlök 1 citron olja smör salt dill, plockad
Marinerade räkor på smördeg

Marinerade räkor på smördeg

Marinerade räkor200 g skalade räkor (helst stora) 1 klyfta vitlök 2 cm färsk ingefära, färskriven 50 g olivolja 1 krm flingsalt
Italiensk triss

Italiensk triss

Minibruschetta200 g körsbärstomater (gula och röda) 0,5 rödlök, finhackad 20 blad färsk basilika 4 msk olivolja 2 msk balsamvinäger 1 klyfta vitlök, pressad 2 krm salt 1 krm svartpeppar 4 skivor Pain riche
Langos med rom och gräddfil

Langos med rom och gräddfil

1 mjölig potatis (medelstora, med skal) 1,5 dl mjölk (4% fetthalt) 15 g jäst 1 tsk strösocker 2,5 dl vetemjöl (+ lite till utbakning) 1 tsk salt rapsolja, att fritera i
Rostade rödbetor med fetaost

Rostade rödbetor med fetaost

500 gram betor av valfri sort - blanda gärna rödbetor, gulbetor och polkabetor. 1150 gram fetaost. 13 klyftor vitlök (valfritt)