Ingredienser Portioner. 6 500 g innanlår av nöt i tunna skivor 2 msk smör eller margarin 3 gula lökar 12 potatisar 1 1/2 tsk salt 2 krm grovmalen svartpeppar 1 msk socker 1 flaska öl (33 cl) 1 1/2 dl vatten eller 5 dl vatten och köttbuljongtärning (5 dl vatten med 1 köttbuljongtärning) 1 msk soja finhackad persilja Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Sitter och tittar ut genom fönstret medans mina elever gör en arbetsuppgift, det är en lite grå dag men ljuset är på väg tillbaka, våren är snart här med sol och värme som gör gott för både kropp och själ
Följer trenden och gör pizzadeg på blomkål och det blev otippat gott. Jag följde det här receptet. Blomkålspizzan blev en pizza bianca med min favvo topping – kallrökt lax, spenat, kapris, rödlök och bearnaisesås
BRYSSELKÅLSLÅDA MED RÖKT SKINKA. Den frysta brysselkålen är kanske vanligast så här års, men jag kan knappt bärga mig tills den härliga svenska brysselkålen kommer
Brysselkål är något vi ofta äter här Under vårt tak. Dessa små läckra, näringsrika och dekorativa små kålhuvuden är proppade med vitamin C som stimulerar kroppens upptag av järn
Det är länge sedan jag åt linssoppa och det är ju så gott. Att jag hade glömt det. Här kommer receptet på en supergod och vegetarisk sådan, som inte tar så lång tid att svänga ihop
"A girl and her greens" tycker jag är en suverän titel på en kokbok. Brittiska stjärnkocken April Bloomfield lagar grönsaker med lika stor omsorg som om de vore kött eller fisk