Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter tills omeletten har stelnat. Smörj en ugnssäker form. Fräs bog, purjolök och champinjoner i matfett i en stekpanna
Stek varje omelett på ena sidan tills den fortfarande är krämig på ytan. Luta pannan och låt omeletten försiktigt glida över till hälften på en varm tallrik
Idag får du ett snabbt tips på en riktigt god och lättlagad omelett. Omelettsmet. Rör inte mot botten som när du gör en vanlig omelett, den här ska inte bli lika fluffig utan mer kompakt som en kaka
Häll ner omelettsmeten och låt omeletten stelna, men den ska fort-farande vara krämig. Rör med en stekspade i smeten och för in stelnad omelett från kanten in mot mitten
Att vända på kalaset- Använd ett stort lock eller fat och lägg det ovanpå omeletten- Håll en hand stadigt på tallriken och vänd snabbt på stekpanna + tallrik så att omeletten ligger på tallriken
, Häll i smeten och värm omeletten på låg värme, den ska inte få färg utan bara stelna, Lägg på ett par msk räkstuvning och vänd över halva omeletten så att den bildar en ficka till stuvningen