Idag har jag gjort apelsinmarmelad med lite ingefära som smaksättning, väldigt gott. Skalet från en apelsin ska vara i marmeladen, jag tycker det är bra att använda ciseleringsjärnet och så tar jag bara och hackar remsorna
Häll upp marmeladen i noggrant rengjorda varma burkar, sätt på locket genast. Gör så här. Lägg apelsinerna hela och oskalade i varmt vatten en stund och borsta/ tvätta noga för att slippa beskheten (som även ibland kan bero på apelsinerna)
Föredela äppelmarmeladen i rengjorda burkar och förslut med lock när den är varm. Gör marmeladprovet genom att ta en droppa en halv tsk marmelad på ett tefat, ställ i frys eller kyl ca 5 minuter så att det kallnar - då ska marmeladen ha stelnat och blivit fast (ej rinnig)
Kokade en liten sats apelsinmarmelad just för att det känns som hösten kommer innebära många sconesbak och då tycker jag att marmelad är den givna komponenten
Sylt och marmelad är gott på bröd. Men den godaste tycker iallafall jag är apelsinmarmelad. Men inget går upp mot dofterna en sovmorgon med att koka kaffe, rosta ett bröd, breda på smör och skivad ost och ett lager med en sötsyrlig marmelad med smak av apelsin, morot och en touch av vanilj