1Häll över i en rostfri kastrull och värm glassmeten till 84 grader. 1Kyl ned och låt det hela stå i kylen öven natten, rör om, sila bort den skårade vaniljstången och frys i glassmaskin
För att ta några exempel i högen så finns salted caramel glass (bara måste prova snart), kola, cupcakes, macaroner, brödpuddingar, pannacottor, brownies, cheesecakes och
Egengjord glass är så gott. Nån dag ska jag försöka skaffa en riktig glassmaskin. Men det blir ju ändå väldigt gott att bara frysa in glassmeten direkt
Godaste glassen gör du själv. Jag förberedde också lite för en middag vi ska ha imorgon, jag gjorde bland annat en underbar glass, den är så god och enkel att göra på bara några minuter, man gör en grund glass och tillsätter den smak man vill, tex lakrits, choklad eller bär
Jag har testat glass med polkagrissmak, lakrids, smultron, blåbär, choklad och Marianne mm. Det tog lite tid att hitta ett bra grundrecept och inte helt lätt att få glassen perfekt trots alla recept på bloggar mm