En klassiker som bara måste till när söndagssteken står på bordet. Det här tillbehöret var det som smakade absolut bäst bland de som bjöds när man var barn
Ingredienser Portioner. 4 900 g fast potatis 150 g haricots verts Torsk 600 g vit fisk salt och peppar 2 dl crème fraiche 1/2 fiskbuljongtärning 1 dl vatten 1 ask färsk gräslök (à 20 g) 1 citron Till servering 1/2 cosmopolitansallad Lägg till i inköpslistan
Tillsätt krossade tomater, vatten, buljongtärningar, stött kummin och lagerblad. 1 tsk kummin (eller mer. Koka upp och låt puttra under lock i ca 20 min. 1 tsk kummin (eller mer
Pressa i vitlök och tillsätt paprikapulver, kummin, mejram och citronskal. Strimla tomaterna (eller tillsätt burktomater) och låt det hela sjuda under lock 30-40 min. Red av med mjöl och låt koka ytterligare 15 min. 1 tsk kummin
Äppelmos med vaniljsmak8 dl1,5 kg äpplen, skalade, urkärnade och delade i mindre bitar2 dl vatten0,5 vaniljstång1,5 dl strösocker1 tsk atamonLägg äpplena i en kastrull och häll på vatten och socker. 1,5 kg äpplen, skalade, urkärnade och delade i mindre bitar