Brörd

Brörd

  • 19 Recept
Rimbobullar

Rimbobullar

Rimbobullar påminner mig alltid om ”lite äldre damer” som bjuder på bullar en sommardag. När jag var liten var det alltid denna typen av bullar som det bjöds på hos dem
Kalljästa vetebullar

Kalljästa vetebullar

25 g jäst. 12 dl kall mjölk. 1150 g rumstempererat smör. 11 msk socker. 16 dl vetemjöl. 1Fyllning. 175 g smör. 11½ msk socker
Kanelbullar i långpanna

Kanelbullar i långpanna

Ingredienser Portioner. ca 20 bitar 175 g rumsvarmt smör 50 g färsk jäst 5 dl rumsvarm mjölk (3%) 2 dl strösocker 1/2 tsk salt 1 tsk mortlad kardemumma 14 dl vetemjöl + extra till utbakning 1 ägg pärlsocker Fyllning 150 g smör 2 tsk malen kanel 1 dl strösocker Lägg till i inköpslistan
Smörbullar

Smörbullar

Blanda mjöl och socker och finfördela smöret häri. Rör ut jästen i kall mjölk och rör ner i mjölblandningen tillsammans med ett lätt uppvispat ägg
Pizzadeg, klassisk

Pizzadeg, klassisk

Pizzadeg, klassisk. En klassisk och enkel pizzadeg som är svår att misslyckas med. Ett tips om man gör egen pizza hemma är att införskaffa en pizzasten till ugnen
Måndag

Måndag

Ifall ni bara ska baka en sorters bröd i resten av ert liv. Småfranska. 50 g jäst. 5 dl ljummet vatten. 950 g vetemjöl
Karlsbaderbullar

Karlsbaderbullar

Karlsbaderbullar slår kanelbullar med hästlängder. Jag tycker vetedegen blir så mycket godare och saftigare
Klassiska kanelbullar

Klassiska kanelbullar

Åh, jag är så uppspelt över att äntligen få skriva ett receptinlägg. Det är ju det som är det jag gillar allra mest att skriva om, och det var ett tag sedan sist eftersom
Fröknäcke

Fröknäcke

Sätt ugnen på 150 grader. Blanda alla ingredienser utom flingsaltet i en bunke och rör ihop. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och klicka ut smeten