Mina favoriter

Mina favoriter

  • 54 Recept
Mina favoriter
Kantarellsmörgås, förrätt

Kantarellsmörgås, förrätt

Ingredienser. 4 skivor vitt bröd. 1 liter kantareller. 4 msk grädde. 1 knippa persilja. 1/2 msk mjöl. Salt. Nymalen vitpeppar
Kreolsk gryta

Kreolsk gryta

Igår hade vi gäster på middag och bjöd då på kreolsk gryta som innehåller bland annat fläskfilé och stark korv
Himmelska grytan

Himmelska grytan

Strimla filén, skär baconet i smala bitar och hacka rödlöken smått. Fräs upp filén i smör och lägg den sen på en tallrik
Toast skagen

Toast skagen

Skala räkorna och hacka grovt. Blanda räkor, dill, citronsaft, pepparrot, majonnäs och crème fraiche. Stek brödskivorna i smör tills de är frasiga
Entrecote med vitlökssmör

Entrecote med vitlökssmör

Hej vänner,. Sommaren kom tillbaka på besök idag, så idag har jag suttit på balkongen och jobbat, riktigt härligt
Tips på efterrätter till nyårs

Tips på efterrätter till nyårs

Och här kommer efterrättstipsen. Jag kommer att fylla på med recept ända in i kaklet. Så har ni inte bestämt er för vad ni ska äta, så kika in lite då och då
Tips på efterrätter till nyårs

Tips på efterrätter till nyårs

Sist ut är alltså efterrätterna men jag fyller på med nya tips in i det sista. Hoppas ni hittar nåt som ser gott ut
Pilgrimsmusslor med brynt persiljesmör

Pilgrimsmusslor med brynt persiljesmör

Pilgrimsmusslor med brynt persiljesmörPilgrimsmusslor är en verklig delikatess och brukar finnas frysta i välsorterade livsmedelsbutiker – ofta till ett hyfsat pris
Skånsk äpplekaka

Skånsk äpplekaka

Sätt ugnen på 175°C. Skala, kärna ur och skiva äpplena ganska tunt. Smöra en eldfastform i botten. Lägg äpplena i botten på formen, strö kanelen över
Kyckling i grönpeppar sås

Kyckling i grönpeppar sås

Det godaste jag ätit på länge. Köp en grillad kyckling och förbered den dagen innan. Denna god kyckling rätt ska helst göras dagen innan
Kyckling i röd curry, kokos och lime

Kyckling i röd curry, kokos och lime

Kyckling i röd curry, kokos och lime. Vi älskar det thailändska köket i vår familj och denna rätt är helt klart favoriten
Mumsig stek i lergryta.

Mumsig stek i lergryta.

Blötlägg lergrytan i 15 minuter (10 timmar om det är första gången du använder den). Gnid in köttet ned kryddorna och lägg sedan ner den i den blötlagda lergrytan
Kantarellpaj

Kantarellpaj

Smakrik ost och guldgula kantareller. Mycket gott. Gör en pajdeg. Jag brukar göra min på 2 dl vetemjöl, 1 dl grahamsmjöl och 100 g smör som körs till en smulig massa i matberedaren