Vegetariskt

Vegetariskt

Enkel broccoli- och skinkgratäng med keso

Enkel broccoli- och skinkgratäng med keso

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Gratäng 500 gram keso naturell 3 st ägg 200 gram Strimlad skinka 400 gram broccoli 75 gram riven ost 0 salt 0 svartpeppar Köp receptet Näringsvärde Kcal
Linsfyllda paprikor

Linsfyllda paprikor

Ingredienser 1 gul lök, finhackad. 2 stora vitlöksklyftor, finrivna. 1 msk smör. 2 msk tomatpuré. 4 dl finkrossade tomater
Bakad rotselleri med fetatopping

Bakad rotselleri med fetatopping

Sätt ugnen på 175 grader. Skala sellerin och skär den i cirka 2 centimeter tjocka skivor. Bryn selleriskivorna i oljan cirka 3 minuter på varje sida
Vegetarisk böngryta

Vegetarisk böngryta

Mer vegetariskt. Igår var det lax här på bloggen. Idag bjuder jag på vegetarisk böngryta. Vegetarisk böngryta
Fylld aubergine

Fylld aubergine

Den här veckan delar Per med sig av ännu ett kanon recept. Ingr. 2 auberginer2 gula lökar1 röd paprikaolivolja1 burk tomaternågon el några vitlöksklyftortimjanoregano250g kesoost
Linsfyllda auberginer med halloumi

Linsfyllda auberginer med halloumi

Dela auberginerna på längden. Snitta ytan och pensla den med olivolja. Baka dem mjuka mitt i ugnen i 15–20 minuter
Ugnsbakad aubergine med fetaost och oregano

Ugnsbakad aubergine med fetaost och oregano

Helgen har gått sådär snabbt nu igen. Vem jag än pratar med så säger alla likadant. Det finns bara två dagar i veckan, måndag och fredag, och däremellan så blinkar man till och vips så har tiden gått
Aubergine och spenatgratäng

Aubergine och spenatgratäng

En god gratäng som funkar perfekt som tillbehör inom LCHF. Jag har valt att grilla auberginen i det här receptet, men det går lika bra att steka den i pannan om man inte har möjlighet att grilla
Aubergine Pizza

Aubergine Pizza

Jättegoda pizzor som påminner till smaken om melanzane alla parmigiana. Ja, för det är ju egentligen samma ingredienser
Smakrik linsgryta

Smakrik linsgryta

1 gul lök, hackad 2 klyftor vitlök, finhackad 1 morot, tärnad 1 tsk sambal oelek 1 msk curry 2 msk tomatpuré 1 burk krossade tomater 2 dl vatten grönsaksbuljong 2,5 dl Planti Cooking Fraiche Natural 2 dl linser, sköljda salt peppar olivolja
GRILLA: Aubergine med fetatäcke

GRILLA: Aubergine med fetatäcke

Den kan dessutom lätt tillagas både grill och i ugn, vilket gör det till ett bra vegetariskt grillalternativ
Grön vegopytt med spetskål

Grön vegopytt med spetskål

4 potatisar 1 purjolök 1 broccoli 1 spetskål 2 dl frysta ärtor 100 g färsk spenat 1 knippe gräslök 50 g smör salt peppar 4 ägg olja, till stekning 0,5-1 tsk chiliflakes
Aubergine med tomat & vitlökssås

Aubergine med tomat & vitlökssås

Detta är en rätt som passar väldigt bra till maten i det förra inlägget. Jag brukar mest tillaga detta som en extra rätt, kan även vara väldigt gott att äta med en bit bröd