Efterrätt

Efterrätt

  • 26 Recept
Maränggrottor med jordgubbar

Maränggrottor med jordgubbar

3 st äggvitor. 12. 25 dl strösocker. 11 tsk bakpulver. 13 dl vispgrädde. 1500 g jordgubbar. 11 st passionsfrukt
Mauds äppelsmulpaj

Mauds äppelsmulpaj

äpplen, 850–1000 g. 1smör till formen. 1kardemummakärnor, finstötta. 1smör. 1strösocker. 1vetemjöl. 1havregryn. 1råkräm, kallrörd vaniljsås1
Knäckig päronpaj med ingefära

Knäckig päronpaj med ingefära

150 g smör eller margarin. 2 dl Kungsörnen Vetemjöl av fint kärnvete. 3 dl AXA Havregryn. 1½ dl strösocker
Äppelpaj med havretäcke

Äppelpaj med havretäcke

Jag hade lite frysta äppelklyftor som jag ville bli av med och då passade det ju bra att använda dem i en mumsig paj
Knäckig äppelpaj med råkräm

Knäckig äppelpaj med råkräm

Fyllning5-6 äpplen (som har fast fruktkött) 2 msk strösocker 2 tsk malen kanel. 1Knäckigt pajskal150 g smör 1,5 dl strösocker 0,5 dl ljus sirap 0,5 dl vispgrädde 3 dl havregryn 1,5 dl vetemjöl 0,5 tsk bakpulver 0,5 tsk salt
Chiapudding med choklad

Chiapudding med choklad

Blanda mandelmjölk, chiafrö, kakao, socker och vaniljpulver. Låt stå i 15 minuter. Rör om och fördela i fyra glas eller portionsformar