Semeldagen idag. Haha, man kan knappast vara mer taggad på sådana här söta högtider som jag. I år har jag dock redan förätit mig på semlor så kommer nog hoppa över
Eftersom det är så härligt väder idag så vill jag passa på att gå ut en liten längre stund nu (var bara iväg och handlade lite frukost tidigare idag), men vill bara tipsa om dessa härliga, spröda jordnötskakor som ni snabbt kan slänga ihop till lördagsfikat
Att baka småkakor är väl inget jag brukar göra, men det händer i bland. När det skulle bakas sju sorters kakor på tre timmar funderade jag länge på vilka sorter jag skulle välja
Detta är ett väldigt bra recept på skorpor, smaksatta med kardemumma. Leila Lindholm står för receptet, och jag kan garantera att det är väl värt att prova
Tryck till kakorna med en gaffel och tryck ner en halverad mandel. Rör smör, socker och sirap poröst. Tillsätt crème fraiche, kryddor och mjöl blandat med bikarbonat
Jag använde mig av aluminiumformar som jag hittade i en kökslåda (köpte dem för hundra år sen när jag hade tänkt göra mazariner men det har fortfarande inte skett) och kakorna lossnade enkelt från dem men jag tror det funkar lika bra med vanliga bullformar
De är faktiskt en av mina favoritkakor. Jordnötskakor ca 40 st. Jag hittade en halv påse salta jordnötter i skafferiet och eftersom vi lider av kakbrist passade det bra att plocka fram det här gamla receptet
Låt kakorna kallna och blanda under tiden till fyllningen. Kakorna är möra och då går de sönder. Läs även andra bloggares åsikter om Påskdubletter , Arrarak , Punsch , Choklad , Dubbla mörkakor med fyllning Ca 40-45 st Ugn
Dammsugare är bland det absolut godaste man kan köpa på ett konditori tycker jag. Hur stort utbud det än är i kondisdisken så slutar det påfallande ofta med en dammsugare för min del