Dela laxfilén på mitten gnid in lite olivolja på fisken. Blanda ihop 1 del socker och 9 delar salt strö över detta på fisken, var sparsam med saltblandningen och lägg även på svart peppar, vitlökspulver och finhackad dill och gräslök
Nu är äntligen pepparkakshuset färdigt, det tog ju sin lilla tid och det var ju inte helt enkelt. Många många tysta svärord blev det (annars blir det böter om trollet råkar höra något svärord)
Varmrökt laxlåda med potatis och purjolök. 22 april 2019, 17. 04. Ingredienser. (4 portioner)600 g potatis av fast sort1 stor strimlad purjolök250 g coctailtomater300 g varmrökt laxfilé1 ½ dl hackad dillsmör till formenÄggstanning3 ägg3 msk riven pepparrot2 dl vispgrädde125 g kesellasaltnymald vitpepparGör så här
Hej hej. Denna veckan har M valt de flesta rätterna då jag jobbar fem kvällar. Mattias fyller år på torsdag och han har varit sugen på fisksoppan länge nu så det blev bra att skjuta på den förra veckan
Vispa ihop crème fraiche, chilisås, stenbitsrom och kryddor. Finhacka rödlöken och tillsätt den. Låt stå kallt ett tag för bästa smaken, om tid finns gör dagen före för bästa smak