Köksfixaren
Köksfixaren
Köksfixaren
Livet är gott att leva......
Bröd

Bröd

  • 35 Recept
Dinkelfrallor

Dinkelfrallor

Dessa fick kalljäsa undernatten. Mycket goda o nyttiga. ca 15 st stora frallor eller 25 små50 g jäst3 dl kall filmjölk2 dl kall mjölk1 dl kallt vatten½ dl olivolja2 msk linfrön2 msk sirap1 dl mannagrynca 1 tsk vardera Salt o örtsalt 8-10 dl dinkelmjöl,fullkorn2 dl vetemjölSesamfrön till toppingSmula jästen i en bunke, slå på fil,mjölk o vatten
Lchf Fröknäcke

Lchf Fröknäcke

Bröd och Bullar. Lchf Fröknäcke. 3 november 2015, 17. 40. Fixade lite fröknäcke idag, under tiden jag lagade middagen
Leilas lchf knäcke

Leilas lchf knäcke

Låt dem svalna och lossa försiktigt bakplåtspappret från bröden. Grädda knäckebröden i cirka 70 minuter
Åkes eminenta slöbröd

Åkes eminenta slöbröd

Vänd ut brödet ur grytan och låt det svalna på ett galler. 14 dl vetemjöl special, gärna varianten med fullkorn
Kalljästa frallor

Kalljästa frallor

Det här är ett av mina absoluta favoritbröd. Och om man vill ha nybakat bröd till frukost är detta det perfekta receptet
Kalljästa frallor

Kalljästa frallor

Grädda dem i mitten av ugnen på 175 grader i ca 20 minuter eller tills bröden har blivit gyllenbruna
Grand blanc - ett knådfritt surdegsbröd

Grand blanc - ett knådfritt surdegsbröd

I helgen har jag bakat ett knådfritt surdegsbröd efter ett recept som jag länge tänkt prova. Brödet kallas "grand blanc" och är perfekt att baka under en dag när man vill ha tid med annat också - i mitt fall hann jag både njuta av det vackra marsvädret, tremilen i Lahtis och förbereda middagen
Hembakad klassisk kavring

Hembakad klassisk kavring

Ingredienser 1 sats 2 satser 3 satser 4 satser 5 satser 6 satser 7 satser 8 satser 9 satser 10 satser 11 satser 12 satser 13 satser 14 satser 15 satser 16 satser 17 satser 18 satser 19 satser 20 satser 6 dl filmjölk 4 dl sirap , mörk 2,5 tsk bikarbonat 4 dl vetemjöl , special 8 dl rågsikt 1 tsk salt Köp receptet
Fröknäcke

Fröknäcke

Grädda mitt i ugnen ca 1 timme eller till brödet är torrt. Sätt ugnen på 150 grader. Blanda alla ingredienser utom flingsaltet i en bunke och rör ihop
Baguetter

Baguetter

Häll i en skvätt olivolja i mjölet för att förlänga hållbarheten hos bröden. Lägg varje del på en mjölad bakduk eller kökshandduk och gör vallar med tyget mellan varje bröd så att de får stöd att jäsa uppåt istället för att flyta ut åt sidorna
Valnötsbröd med rågsurdeg

Valnötsbröd med rågsurdeg

Bakade även lite valnötsbröd igår, blev ett syrligt gott valnötsbröd med härlig skorpa. Stjälp försiktigt upp bröden på en bakspade eller skärbräda, lägg bakplåtspapper under och skjuts in i ugnen
valnötsbröd

valnötsbröd

Att baka sitt eget bröd är något en borde göra oftare egentligen. Det är ju så underbart gott, man vet exakt vad brödet innehåller och dessutom bra för ekonomin
Frökex

Frökex

Smarriga kex är det här som ni säkert redan testat men de är så himla goda så ni får receptet ändå. Goda till ost av alla de slag och vill man bara ha de som nyttigare snacks så strör du på lite extra flingsalt bara
Julens godaste vörtbröd

Julens godaste vörtbröd

Smula jästen i en skål. Smält smöret och lägg i russinen. Tillsätt porter och vatten, och värm till 37°. Häll lite över jästen och rör tills den lösts upp
Rödbetsfrallor med valnötter

Rödbetsfrallor med valnötter

Smula jästen i en bunke och lös upp den i vattnet. Tillsätt olja, salt, sirap och valnötterna brutna i bitar
Grytbröd – som blir riktigt bra!

Grytbröd – som blir riktigt bra!

Det är lätt att förstå varför det blivit populärt för när man väl tar sig tiden att göra detta bröd så är det både enkelt och blir fantastiskt gott
Kalljäst bröd

Kalljäst bröd

Finns det lyxigare än nybakt bröd på morgonen. Bröd får väldigt fin yta av ånga och många saknar den funktionen i sin ugn
Det godaste, ta mig tusan!

Det godaste, ta mig tusan!

Det här är mitt bästa bröd, tänkte jag när jag smakade den första skivan. det här är inte mitt bästa bröd, det här är det bästa brödet