Mina favoriter

Mina favoriter

  • 16 Recept
Mina favoriter
Dumlepannacotta

Dumlepannacotta

Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Skär varje kola i tre eller fyra bitar. Koka upp grädden. Sänk värmen eller ta bort pannan från plattan och lägg i chokladen och låt den smälta under omrörning
Fyllda portabellosvamphattar

Fyllda portabellosvamphattar

Tänka sig, i en hel vecka har jag ätit vegetariskt och ändå sitter jag här, pigg och vid gott mod. Det är väl hög tid att sammanfatta mitt lilla projekt
Grillad Fylld Portabello

Grillad Fylld Portabello

Detta är ett riktigt trevligt vegtariskt tillbehör. Stora fina portabellosvampar fyllda med ost och Pimientos de Padrones
Gratinerad skinkfylld portabello

Gratinerad skinkfylld portabello

Det här blir det sista receptet innan julens godsaker dyker upp på bloggen. Utgångspunkten för rätten var svamparna som jag sedan fyllde med det jag hade hemma
Pannacotta med nougatine

Pannacotta med nougatine

Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Sjud grädde, vaniljstång, vaniljfrön och stjärnanis, ca 10 minuter
Pannacotta med hallonsirap

Pannacotta med hallonsirap

Pannacotta med hallonsirap har seglat upp på en topp femplacering av mina favoritdesserter. Herregud så god den är
Västerbottenostpaj

Västerbottenostpaj

Blanda ihop ingredienserna till pajdegen och tryck ut den i en pajform. Nagga med en gaffel och förgrädda i 225º i 10 minuter

Glutenfri Västerbottenpaj

Västerbottenpaj (LCHF). Pajskal. 3 dl mandelmjöl. 1/2 dl skalade sesamfrön. 40 g smör. 1 msk fiberhusk. 1 tsk salt
Lyxig västerbottenpaj (glutenfri, LCHF)

Lyxig västerbottenpaj (glutenfri, LCHF)

Till helgens tre-rätters ville jag göra en riktigt lyxig förrätt i lågkolhydratsstil men utan att för den skull ge avkall på smak och känsla
Pizza med pizzadeg på bakpulver

Pizza med pizzadeg på bakpulver

Blanda mjöl, bakpulver, salt i en bunke. Tillsätt matfettet skuret i små bitar. Finfördela med fingrarna till en grynig massa
Havre- och äppelpaj

Havre- och äppelpaj

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda mjöl och bakpulver och rör ihop med flytande margarin, ägg, socker och havregryn till en jämn smet
Lailas kanelbullar - glutenfria

Lailas kanelbullar - glutenfria

Ugn 250 grader. Sätt en deg av margarin, mjölk, jäst, socker, salt, kardemumma och 12 dl mjölmix. Degen är först ganska lös, men sväller till lagom fasthet under jäsningen