En rejäl köttbit. Sötpotatisskivorna steker du ett par minuter på var sida i brynt smör på hög värme, dra ner till låg och låt eftersteka en liten stund
Ingredienser 1 kg fransyska 1 msk Mat & Bak smör 1 dl vatten 1 st gul lök(ar) 1 st morot 1 bit(ar) selleri 0,25 kruka(or) färsk timjan , några kvistar räcker, som dekorering 0 st salt 0 st svartpeppar Sås 0 steksky , från steken 2 msk kalvfond , konc 1 dl vispgrädde 2,5 msk vetemjöl 0 st salt 0 st peppar Till servering 0 st potatis(ar) , kokt, pressad 0 rotsaker , el
Koka köttet tillsammans med morot selleri vitpeppar lagerblad gul lök 55 min. I tryckkokare. Sila spadet till sås med grädden och rejält med riven pepparrot
"Det smakar som Italien, och luktar som pizza" sa Klara när denna rätt serverades. Vi använde en pesto som vi hittade på Lidl, med tomat och mandel, men det går bra med vilken röd pesto som helst
Bryn köttet runt om lite i taget i en stekpanna med smör. Salta och peppra köttet när du steker det. Tillsätt vatten så det täcker köttet, buljongtärning, timjan, lagerblad, salt, peppar, buljongtärning och socker