Rådjursfilé med kantarellfylld potatiskroketttimjanmorötter- vin inkokt rödkål och en viltsky. Ingredienser för 4-6 personer1-1,2 kg Rådjurs innerfile150 g kantareller6 st medelstora potatisar2 st ägg50 g riven ost6 st morötter, skalade och i skurna på längden i halvor400 g strimlad rödkål1½ liter rödvin100 g smör2 msk färsk skuren timjansalt och peppar
Att långbaka kött kan göras på många olika sätt och av många anledningar. Resultatet är dock ungefär detsamma, ett mört gott kött och en sky med mycket smak i
Köttet skall inte vara så länge i ugnen. Putsa köttet. Skulle även kunna gå att skära ut kotletter, men med större risk att få överstekt torrt kött i slutet
Köttet blir fantastiskt mört och fint och såsen till är väldigt smakrik och god. Snitta karrén på längden med en kniv, på ett par ställen och gnid in kryddorna i köttet