Rönnbären plockas efter första frostnätterna eller läggs några dagar i frysen. Häll brännvinet över bären i en större flaska och låt det stå i rumstemperatur ca 3-4 dagar
Mixa alla ingredienser till en smet och bre ut på ett non-stick bakplåtspapper (teflex). Torka i torkugn på 45 grader (ca 20 timmar) eller på lägsta temperatur i vanlig ugn 50 grader (ca 2,5 timmar)
Tsatsiki. Riv gurkan grovt och pressa den genom en sil så att det mesta av vätskan rinner av. Blanda sedan gurkan med yoghurten och smaka av med vitlök, salt och peppar
Hej min vän. I kväll har kitchen aiden, ugnen och diskmaskinen jobbat hårt. Jag har mest gått här och myst, plockat fram ingredienser, följt recept, mätt upp mjöl och druckit te
Även det enklaste brödet kan smaka så otroligt gott – särskilt när det kommer ut direkt från ugnen. Servera med exempelvis en smakrik ost och en kopp te
Smula ner jästen i en skål och tillsätt kallt vatten. Rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt honung, salt och det mesta av mjölet och arbeta degen väl, gärna med maskin