Anitas kokbok

Anitas kokbok

  • 37 Recept
Potatis- och köttfärsgratäng – jättegod!

Potatis- och köttfärsgratäng – jättegod!

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 500 gram nötfärs 500 gram krossade tomater , plus lite vatten 1 odefinierad peppar 7 st potatis(ar) , 7-8 st 0 odefinierad riven ost 0 odefinierad torkad timjan , och andra örter, tex
Frukostbröd med havre

Frukostbröd med havre

Ingredienser Portioner. 16 st 5 dl fiberberikade havregryn 2 dl grovt rågmjöl 1 dl rågkross 1 dl hela linfrön 2 tsk salt 7 dl vatten eller mjölk 2 msk olja 50 g färsk jäst 8 dl vetemjöl Lägg till i inköpslistan
Stekpannebröd med bakpulver

Stekpannebröd med bakpulver

Ett enkelt stekpannebröd som jag använde till både mellis och en middag. Det är godast om man äter det nygjort men går även att värma upp en snabbis i brödrosten
Matjessilltårta

Matjessilltårta

200 g mörk kavring. 75 g Arla® Svenskt Smör. 3 gelatinblad. 200 g matjessillfiléer. 1 rödlök. 250 g Arla Köket Kesella® kvarg
Snittar med varmrökt lax


Snittar med varmrökt lax


4 kavring
. 1125 g varmrökt lax, skinn- och benfri
. 12 1/2 msk crème fraiche

BASILIKASILL

BASILIKASILL

1. Plocka upp sillbitarna och låt dem rinna av lite. Skär sillen i centimetertjocka bitar. 2. Hacka basilikan grovt
Mannerströms goda Janssons frestelse

Mannerströms goda Janssons frestelse

Skala potatisen och lägg den i kallt vatten så att den inte mörknar. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en ugnsform eller en fin gjutjärnspanna med lite av smöret
Smörgåstårta med skagenröra

Smörgåstårta med skagenröra

Hacka räkorna och äggen till fyllningen. Blanda med gurka, avokado, gräslök och dill. Rör samman crème fraiche och kesella och vänd ner i blandningen