Koka bönorna 3 min och ta sedan bort den vita hinna som lossnat under kokning. Häll i riset och fräs med i 1-2 min. Späd sedan med lite av buljongen i taget och håll risotton puttrande på låg värme till riset har fått rätt konsistens (ca 15-20 min)
Blanda smör och ströbröd i en bunke, låt svälla 10 min. Stek i smör på hög/medelvärme ca 3 min på varje sida. Pensla dem med olja och sätt in i ugnen 35-45 min
Lägg på räkorna direkt när du tar fomer in ugnen, låt stå någon minut innan servering. Stek i ugnen på 200 grader varmluft i ca 20-25 min till fiskköttet är vitt och "skiktar" sig
Stek ca 4-5 min per sida på medelvärme. Ost och skinkfyllt schnitzel. Så fantastiskt gott. Tricket för en riktigt god cordon bleu är att banka ut köttet tunt
Dela fänkålen och skär i mindre bitar, skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Fräs fänkål, lök och vitlök i olja någon minut, häll i vinäger, honung och quinoa och rör om
1,5 dl cashew (blötlagda minst 5 timmar). 5 msk vatten (mer eller mindre beroende på vilken konsistens du vill ha). 1,5 dl cashew (blötlagda minst 5 timmar). 5 msk vatten (mer eller mindre beroende på vilken konsistens du vill ha)
Lägg i fisken som du skurit i lagom stora kuber och låt puttra ytterligare i några minuter. Lägg på ett pkt förkokta, frysta musslor, stäng av värmen och sätt på locket och låt därefter står några minuter så att musslorna blir varma
Sötpotatis i klyftor och vanlig i halvor bakade i ugnen och smaksatta med salt och chiliflakes, baconlindad kycklingfilé brynt i smör och rapsolja och sedan färdigstekt i ugnen och till detta sås på avokado, turkisk yoghurt, citronsaft, sambal oelek och salt
Kavla eller tryck ut i långpanna och låt stå kallt ca 15 minuter. Förgrädda sedan i 200 grader i ca 15 minuter. In i ugnen, 200 grader, ca 30 minuter tills den fått fin färg och du märker att pajfyllningen liksom "stelnat till"
Till middag idag gjorde Fredrik min man pasta med gräddkantareller och västerbottenost. Låt steka tills löken blivit mjuk, tillsätt grädde och låt puttra några minuter