Ugn. 225 grader. Blanda ihop alla ingredienser. Använd gärna hälften vetemjöl och hälften rågsikt. (Det går även bra att använda mjölk istället för grädde för lite magrare kringlor
Inte som mormors, men nästan. Receptet hittade jag på en Sköna hem-blogg "Hemma med Helena Lyth". Jag valde dock att hoppa över momentet att doppa kringlorna i socker, för det gjorde inte mormor med sina rågkringlor
Nu ska ni få ett sånt där enkelt recept igen. Mannen i huset sa att detta var det godaste brödet jag bakat någon gång och tillade att det var top tre utan veta vilka de andra två är
Nybakade frukostfrallor känns alltid lyxigt. Har man inte tid eller ork att sätta igång ett bak på morgonen är nattjästa frallor ett utmärkt alternativ med minimal arbetsinsats
150g surdegsgrund av vete. 500g ljummet vatten. 28g olivolja (2 msk). 300g durumvetemjöl. 500g vetemjöl. 20g flingsaltVäg up alla ingredienser utom saltet i bunken till en degblandare