En av mina absoluta favoriter som min mamma har lärt mig göra är purjogratäng med skinksås. Låt purjon koka några minuter i vattnet och häll sedan av det och lägg purjon i en smord ugnsform
Koka de frusna ärtorna i buljongen några minuter. Ofta tillagar man lutfisken i ca 200 grader i ca 40-50 minuter. Låt såsen koka på svag värme ca 5-10 minuter under omrörning
Ingredienser Portioner. 4 400 g stora räkor med skal 1 citron 2 dl majonnäs 2 msk finhackad dill dillvippa till garnering 4 skivor vitt formbröd 4 msk löjrom smör salt vitpeppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5
Först salt, sen äggen och sist gräddmjölken som fått stå och svälla ca 30 min tillsammans med ströbröd och kryddor. Den här omgången brynte jag köttbullar i stekpanna med smör så dom bara fick fin färg sen la jag över i en ugnsfast form tills alla var klara och efterstekte dom sedan i ugnen 175 grader ca 10-15 min med bakplåtspapper över. 10-15 min med bakplåtspapper över
Lägg ner svamp, lök och bacon i grytan och koka i 10 minuter. Skär köttet i bitar. Bryn det i omgångar i en stekpanna med smör och lägg över i en gryta
Jag älskar tomatsoppa, och mina tomatsoppar blir alltid lite olika varandra, men alltid så, så gott. Smält smör i en kastrull och fräs löken i några minuter
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Fördela moussen ovanpå pannacottan och låt stå kallt i minst 2 timmar
Avsluta med balsamvinäger och låt det sjuda ytterligare en minut. Ta köttet ur kylen 20 minuter före tillagningen. Det tar ca 30 minuter. Skär svampen i mindre bitar, finhacka löken och bryn det mjukt i 2 msk smör. Häll i buljongen och låt det koka ihop utan lock ca 6-8 minuter. 2 msk pinjenötter , rostade (rostade i torr panna ca 2 minuter)