Min kokbok

Min kokbok

  • 20 Recept
Klassisk gubbröra med ansjovis

Klassisk gubbröra med ansjovis

4 färskpotatisar 2 ägg 125 g Grebbestads ansjovis 0,5 rödlök 0,5 dl färsk dill, hackad 0,5 dl färsk gräslök, hackad 1 dl majonnäs 0,5 dl gräddfil salt
Gratinerad purjolök (och broccoli) med skinksås (LCHF)

Gratinerad purjolök (och broccoli) med skinksås (LCHF)

En av mina absoluta favoriter som min mamma har lärt mig göra är purjogratäng med skinksås. Låt purjon koka några minuter i vattnet och häll sedan av det och lägg purjon i en smord ugnsform
Fyllda paprikor

Fyllda paprikor

8 paprikor 1 gul lök 500 g nötfärs 2 klyfta vitlök 2 dl kokt ris 2 msk tomatpuré 2 msk vatten 2 tsk malen kummin 1 msk paprikapulver salt vitpeppar

Julköttbullar

Kör bullarna klara i en form i ugnen på 175 grader i 20 minuter. 1. Skala och koka potatisarna och lägg upp dem på en tallrik så att de svalnar

Klassisk lutfisk med gröna ärtor och bacon

Koka de frusna ärtorna i buljongen några minuter. Ofta tillagar man lutfisken i ca 200 grader i ca 40-50 minuter. Låt såsen koka på svag värme ca 5-10 minuter under omrörning
Toast skagen

Toast skagen

Ingredienser Portioner. 4 400 g stora räkor med skal 1 citron 2 dl majonnäs 2 msk finhackad dill dillvippa till garnering 4 skivor vitt formbröd 4 msk löjrom smör salt vitpeppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5
Godaste julköttbullarna nånsin!

Godaste julköttbullarna nånsin!

Först salt, sen äggen och sist gräddmjölken som fått stå och svälla ca 30 min tillsammans med ströbröd och kryddor. Den här omgången brynte jag köttbullar i stekpanna med smör så dom bara fick fin färg sen la jag över i en ugnsfast form tills alla var klara och efterstekte dom sedan i ugnen 175 grader ca 10-15 min med bakplåtspapper över. 10-15 min med bakplåtspapper över
Mustiga grytan

Mustiga grytan

Låt allt puttra under lock på svag värme ca 50 minuter. Skär köttet i ca 2 cm stora tärningar. Skala och hacka löken
Burgundisk gryta

Burgundisk gryta

Lägg ner svamp, lök och bacon i grytan och koka i 10 minuter. Skär köttet i bitar. Bryn det i omgångar i en stekpanna med smör och lägg över i en gryta
Måndagens mat – Korvgryta

Måndagens mat – Korvgryta

Alltid kul att testa på nya rätter, för den här var även första gången för mig igår att äta och den gick hem både hos mig och min sambo
Ahlgrens pannacotta

Ahlgrens pannacotta

Vi valde att göra den gröna lite mindre och den rosa , och vita lite större. Sortera bilarna i de olika färgerna
LCHF tomatsoppa med riven parmesanost! Sååå gott!

LCHF tomatsoppa med riven parmesanost! Sååå gott!

Jag älskar tomatsoppa, och mina tomatsoppar blir alltid lite olika varandra, men alltid så, så gott. Smält smör i en kastrull och fräs löken i några minuter
Toast Skagen

Toast Skagen

Ett recept från Per Morbergs bok Morberg lagar husmanskost. Så himla gott. En favorit utan tvekan. 4 portioner
Vitchoklad pannacotta med hallonmousse

Vitchoklad pannacotta med hallonmousse

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Fördela moussen ovanpå pannacottan och låt stå kallt i minst 2 timmar

Helstekt oxfilé med svampsky och italiensk potatispuré

Avsluta med balsamvinäger och låt det sjuda ytterligare en minut. Ta köttet ur kylen 20 minuter före tillagningen. Det tar ca 30 minuter. Skär svampen i mindre bitar, finhacka löken och bryn det mjukt i 2 msk smör. Häll i buljongen och låt det koka ihop utan lock ca 6-8 minuter. 2 msk pinjenötter , rostade (rostade i torr panna ca 2 minuter)
Julens godaste revbensspjäll

Julens godaste revbensspjäll

Sätt in revbensspjällen på 200 grader i ca 35 minuter till de har fått färg. ca 35 minuter till. Det är inte varje år som vi har revben på julbordet