Piffig plocktallrik Sätt ugnen på 200 grader varmluft eller 225 grader vanlig värme. Skiva potatisen, lägg i en ugnsform, ringla på olja, salta och peppra Svt
Äppelmos med pepparrot Skala och kärna ur äpplena med en potatisskalare och skalkniv. Lägg gärna de färdigskalade äppelklyftorna i kallt vatten så att de inte mörknar Svt
Räkfyllda minikrustader Tina eller låt räkorna rinna av väl och hacka dem. Strimla salladslöken fint och hacka chilin. Blanda allt med yoghurten Hemmets Journal
Minikrustader med räkor Ställ krustaderna på plåt med bakplåtspapper och fördela osten i dem. Vispa samman ägg, grädde, salt och peppar och häll i krustaderna Hemmets Journal
Rejer på request Så skete det at en ven ringede og spurgte til en opskrift fra for mange år siden… Noget med rejer, mango och chili Øresunt
Smördegspinnar 1 tinad smördegsplatta ca 8x16 cm eller motsvarande bit kyld smördeg på rulle. ca 0,5 dl vetemjöl till utkavling receptfavoriter.se
Hamli – Etiopisk och eritreansk spenatgryta 1. Hacka lök i tärningar, finhacka vitlök, finhacka chili. 2. Hetta upp olja och stek löken glansig. Tillsätt vitlök, chili och stek lite till Svt
Babyrödbetor med serrano och balsamico 1. Koka rödbetorna med hälften smör och hälften vatten tills de är genomkokta. 2. Dela betorna, salta och peppra Svt
Mandelpotatissnittar med löjrom 1. Skiva mandelpotatisen, pensla med smör och rosta i ugnen på 175 grader varmluftsugn (200 grader vanlig ugn) Svt
Belgiska minivåfflor med laxtopping 1. Tärna laxen fint. 2. Blanda laxen med mangon, vitlökpulver, soja, tabasco och limesaft. 3. Fördela röran på våfflorna och toppa med koriander Svt
Löjromsdrömmar 1. Vispa crème fraichen fluffig med en elvisp. Crème fraiche blir först lös och det tar ett litet tag innan den tjocknar Svt
Fylld, dubbelbakad sötpotatis 1. Sätt ugnen på 200 grader varmluft. 2. Pricka potatisarna med en gaffel, gnid in dem med olja, salt och peppar Svt
Marinerade linser Vispa ihop senap, vitlök, vinäger och olja, vänd ner linser. Smaka av med salt och peppar Svt
Ost- och saffransfyllda samosas med kryddig salsa 1. Förbered fyllningen. Stek vitlök och peppar i olja, tillsätt saffran. Nyp sönder potatisarna med händerna Svt
Salta påskbakelser 1. Koka potatisen 10 minuter i saltat vatten, tillsätt blomkål och koka tills allt är mjukt. 2. Häll av vattnet, mosa med smör Svt
Rullsnittar med räkor och rom 1. Sätt ugnen på 200 grader. Koka upp vatten, mjölk, grädde och smör. 2. Vispa ner mjöl, rör tills degen släpper botten och ta kastrullen från plattan Svt
Puffiga päron- och getostsnittar 1. Sätt ugnen på 200 grader. Dela smördegen i 16 fyrkanter, lägg på bakpappersklädd plåt. 2. Lägg på en ostskiva ca 0,5 cm tjock, en halv valnöt och en liten bit päron Svt
Cocktailkrustader med lyxig fyllning 1. Sätt ugnen på 200 grader. Ta fram små formar eller en muffinsplåt. Ta ut rundlar från brödet med hjälp av utstickare/pepparkaksform eller ett glas Svt
Laxsnittar med färskost till midsommar DETTA INLÄGG PRESENTERAS I ANNONSSAMARBETE MED POLARBRÖD Läckra munsbitar med lax serverade på tunnbröd Zeinas Kitchen
Äppelhalvor i ugn till skinkan Sätt ugnen på 175-200 grader. Dela äpplena på mitten. Ställ dem i en ugnssäker form. Blanda ihop alla övriga ingredienser och häll över äpplena ingelamlandberg
Kronprinsens nattamat Gratinerad purjolök med skinka 1. Använd den vita delen av purjolöken, ta bort yttersta bladet och skär av botten eller roten. 2. Gör varje purjobit ca 10–12 cm Svt