Röror

Röror

Aprikoschutney

Aprikoschutney

Skala och hacka löken. Strimla aprikoserna, kärna ur och strimla chilin. Fräs löken i smör-&rapsolja i en stekpanna
Raita

Raita

gurka. 1tomater. 1salladslök (går att byta ut mot en pressad vitlöksklyfta). 1finhackad koriander eller mynta
Ärtröra med rödlök och citron

Ärtröra med rödlök och citron

Blötlägg de gula ärtorna i minst 12 timmar. Koka ärtorna i rikligt med saltat vatten i ca 30 min. Skala och grovhacka rödlöken
Majsnuggets med bbq sås på stormkök

Majsnuggets med bbq sås på stormkök

Hemma. Koka matvetet i rikligt med saltat vatten och gör undertiden smeten till nuggets. Mixa kokta kikärtor, majs, skalad vitlök till en slät smet
Morot och tahiniröra

Morot och tahiniröra

Sätt ugnen på 200 grader. Skär morötterna i stavar. Lägg på en plåt och rosta i ugnen tills de mjuknat, ca 20 min
Peperonata – italiensk rostad paprika

Peperonata – italiensk rostad paprika

Häll ner olivoljan och vitlöken i en stor panna. Värm försiktigt så att inte vitlöken bränns vid. Häll ner den gula löken fräs tills den har mjuknat
Midsommarröra   / källa ica.se

Midsommarröra / källa ica.se

Koka äggen i 8 minuter. Skölj dem i kallt vatten, låt svalna, skala och skiva. Öppna timer. 8 minuter. Skala och skiva löken i tunna ringar
Salsa med kvisttomater

Salsa med kvisttomater

Blanda samman alla ingredienser väl. Smaka av med salt och peppar. 20 kvisttomater, mogna (t ex romanticatomater)
Guacamole

Guacamole

Dela avokadon och ta ut kärnan. Skala och lägg på en skärbräda. Mosa med en gaffel och tillsätt övriga ingredienser
Kräft- och gurksallad

Kräft- och gurksallad

1. Halvera gurkan, kärna ur och skär i mindre bitar. Häll av lagen av kräftstjärtarna och blanda dem med gurka, yoghurt, dill, rödlök, vitlök och smaka av med salt och peppar

Snabb o slät salsa

Salsan görs i en matberedare, alternativt mixer/stavmixer. 1. Kärna ur och skölj paprikan, skär i mindre bitar
Romsås

Romsås

Blanda alla ingredienserna. Smaka av med vitpeppar. 2 dl crème fraiche. 50 g röd stenbitsrom. ½. dl hacka färsk dill
Smakrik romsås

Smakrik romsås

Blanda samman yoghurt, dijonsenap, rödlök, rom och dill. Smaka av med salt och vitpeppar. Ställ kallt i väntan på servering