1. Använder du färsk okra tar du bort stjälken och torkar den sedan. Fryst okra behöver du inte göra något med, men tvätta den gärna i kallt vatten och låt rinna av i en sil eller durkslag
1. Gnid in skinnsidan på fisken med salt och lägg den på en tallrik att ”vila” ca fem minuter. 2. Häll lite olivolja på skinnet och gnid in oljan ordentligt
1. Värm ugnen till 175 grader, varmluft. 2. Blanda vatten, socker och citronsaft till sockerlagen i en liten kastrull och koka ihop tills sockret smälter
DETTA INLÄGG PRESENTERAS I SAMARBETE MED ARLA Snart är det äntligen Eid och tillsammans med Arla har jag tagit fram ett recept på en underbar baklava som är perfekt att bjuda på till Eid
Frasig och ljuvligt god baklava tillagad i långpanna. Du kan göra baklava på många olika sätt, lite längre ner i detta inlägg har jag länkat till olika baklavarecept
Kebbe är en av de mest populära rätterna i Mellanöstern och kan tillagas på många olika sätt. Äntligen har jag min mammas fantastiska kebberecept på min blogg
Kryddig pakistansk kebab med sting tillagad på två olika sätt. Jag har både lagat den som man gör “på riktigt”, alltså på spett (seekh betyder spett) över grillen och jag har även gjort en förenklad vardagsvariant där jag har plattat ut kebaben i långpanna
6-8 portioner 850 g Anamma formbar färs 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 2 tsk paprikapulver 1 tsk gurkmeja 2 msk sumak (syrlig krydda från Mellanöstern, hittas i välsorterade mataffärer, kan ersättas med några droppar citron) 3/4 dl finhackad persilja Salt & peppar Olja till pensling av plåten Goda veganska röror som passar bredvid
Tapsi är en klassisk kurdisk maträtt som kan tillagas på olika sätt. Även i Irak är tapsi en favorit. Den kan tillagas med kött, kyckling eller göras vegetarisk