Klassiska bakverk

Klassiska bakverk

Mazarin

Mazarin

florsocker. 1osaltat smör. 1ägg (ca 1). 1konditorivetemjöl. 1mandelmassa. 1smör (rumstemp). 1äggMördegI en blandare (med vinge) mixa florsocker och smör till en jämn massa
Mariabollar

Mariabollar

Ett sätt att undersöka om bakverken är klara är att knacka på dem, låter de ihåliga är de klara och kan svalna på galler
Pavlova med bär

Pavlova med bär

Sätt ugnen på 120 grader. 1. Separera äggvitan från gulan (se till att det inte kommer med någon gula i äggvitan) och vispa äggvitan till ett hårt skum i din köksmaskin
Oemotståndliga Mariabullar

Oemotståndliga Mariabullar

Arbeta ihop mjöl, socker och smör till mördegen och låt vila i kylen i 30 minuter. Koka upp vatten och smör till petit choux-smeten i en kastrull
Astrids apelsinrullar

Astrids apelsinrullar

De här kakorna var mitt bidrag till Hela Falbygden bakar. Jag vann inget men Birgitta sa att de va en fin apelsinsmak, fin mördeg och att de va bra gräddade
Gustafs prinsesstårta med extra allt

Gustafs prinsesstårta med extra allt

Tårtbotten1. Sätt ugnen på 175 grader. Värm ägg och socker till 50 grader under vispning. Vispa sedan blandningen till den uppnått sin dubbla volym i en blandare
Apelsinbröd

Apelsinbröd

Apelsinbröd är en "kondiskaka", som går lätt att baka själv. Hur goda som helst. 4 ½dl Vetemjöl. 150g Smör
Apelsinbröd

Apelsinbröd

Det här är Anders pappas favoritkakor. Jag tror att jag ska bjuda honom på några. De tar lite tid att göra Apelsinbröd men gör man degen dagen innan så känns det inte lika jobbigt
Trekanter

Trekanter

Arbeta ihop rumsvarmt smör, socker, ägg, hjorthornsalt och mjöl till en deg. Låt vila kallt i 30 minuter
Knäckrullar ♥

Knäckrullar ♥

Yay, jag tog mig hit idag också. Datorn är fortfarande vid liv. Jag hoppas hoppas hoppas verkligen att den kan hålla ut ett par månader till, men varje gång jag startar den blir jag mer och mer tveksam
Finska pinnar

Finska pinnar

Hacka ihop smör, socker, potatismjöl, bakpulver, vaniljsocker och mjöl, och arbeta ihop till en deg. Dela i 8 bitar och rulla ut fingertjocka längder
Bondkakor

Bondkakor

Lägg mjölet i en skål. Gör en fördjupning och lägg i alla övriga ingredienser. Hacka samman och arbeta ihop till en deg
Schackrutor

Schackrutor

Blanda socker, mjöl och bakpulver i en bunke. Hacka i smöret. Dela degen och arbeta in vaniljsockret i den ena och kakaon i den andra
Mandelmusslor

Mandelmusslor

Mandelmusslor. 20 december 2014, 15. 50Jag ska erkänna att jag aldrig bakat mandelmusslor tidigare. Jag har inte ägt några formar men i år så köpte jag på Cervera, 36 stycken, så nu fanns inga ursäkter
Katalaner

Katalaner

Spröda mördegsskålar med seg fyllning av mandel och citron. Receptet kommer från boken SÖTT utgiven av ALLT OM MAT
Radiokaka med kola och havssalt

Radiokaka med kola och havssalt

kokosfett. 1ägg. 1florsocker. 1kakao. 1dulce de leche. 1mariekex1. Smält försiktigt kokosfett i en kastrull, låt svalna något
Toscamazarin

Toscamazarin

ToscaSmält smöret tillsammans med sockret och grädden. Tillsätt glykosen. Koka till en ljus karamell (125–130 grader) under omrörning
Katalaner

Katalaner

MördegI en blandare med vinge, blanda florsocker och smör till en jämn massa. Tillsätt resterande ingredienser och blanda dem till en deg