Sätt ugnen på 175 grader vanlig ugn. Skala morot, palsternacka och lök och skär dem i 3 cm bitar. Krydda kalvsteken och bryn den runt om i smör på medelvärme i en ugnssäker hög gryta
1. Blanda grädde, creme fraiche, soja och sambal olek. Lägg de råa kottletterna i en smord ugnsform, slå blandningen över kottletterna och sätt in ugnen på 200 grader i ca en timme
Idag njöt E och jag av en Renskavsgryta här hemma till fredagsmiddag, bytte ut Tacos en vecka. Hade sett ett recept för nån vecka sen hos Ias Matblogg som jag ändrat lite på…
Låt renskaven tina om den är fryst. Stek renskaven på hög värme i smör så den får bra stekyta. Ta två trägafflar eller dylikt och dra isär i lagom stora bitar medan du steker
Idag delar jag med mig av ett riktigt grymt fiskrecept, som min kollega bjöd på för ett tag sedan. Fisk gräddas under krämig hummersås och smakade riktigt bra
På lördagskvällen lagade jag 3 rätters och huvudrätten var en ugnsbakad laxfilé i hummersås. Till fisken hade vi klyftpotatis av sötpotatis, sparris, ugnstekt lök och en grönsallad
Stek upp strimlad kyckling i lite olja, salta och peppra. Lägg i grönsakerna och stek upp. Blanda i grädden som du blandat i sweet chili + kryddor och sedan i med nötterna
Gokväll alla fina läsare. Jag hoppas ni haft en fin helg och njutit av ledighet och vackert väder. Och grattis i efterskott till alla mammor på Mors dag igår