Middag

Middag

  • 10 Recept
Frittata

Frittata

8 ägg 0,5 gul lök, finhackad 0,5 röd paprika, finhackad 200 g champinjoner, kvartade 2 dl parmesanost, riven 4 matpotatisar, kokta (skurna i mindre bitar) 2 dl mjölk (beroende på äggens storlek) salt peppar
Ugnsstekt lax med kokt potatis, kall citronsås och gröna grönsaker

Ugnsstekt lax med kokt potatis, kall citronsås och gröna grönsaker

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Tillbehör 700 gram potatis(ar) Sås 3 dl gräddfil 0,5 st citron(er) 1 tsk flytande honung Lax 1 tsk smör 600 gram laxfilé(er) 2 krm salt 1 krm svartpeppar Tillbehör 250 gram broccoli 150 gram sockerärter 0,5 st gurka(or) 0,5 st citron(er) Köp receptet Näringsvärde Kcal
Fisk i ugn

Fisk i ugn

2 bitar torskfilé typ ryggbitar portionsförpackade på 150 gram styck eller laxfilé eller 250-300 gram spättafilé
Hawaiigratäng

Hawaiigratäng

Det blev många tummar upp här. Alla barnen, t o m maken som inte alls är förtjust i curry gillade den. Han hämtade en portion till
Fisk kokt i såsen

Fisk kokt i såsen

3 msk vetemjöl. 2 dl vatten. 1 fiskbuljongtärning. 1 dl valfri grädde. 1 msk smör. 1 msk pressad citron. 1 knippa dill
Hasselbackspotatis

Hasselbackspotatis

Sätt ugnen på 225°C. Skala potatisen. Skär den i tunna skivor, men inte helt igenom. Lägg potatisen i en träslev så ligger den stadigt och du skär inte itu den av misstag