Denna vecka så har jag gjort en kaffemousse som är super god. Kaffe mousse ca 6 stÄggula 50 gr vispas fluffigtVatten 30 grNescafe 6 gr (eller espressokaffe om man har det)Socker 75 grKoka dessa tre och häll på dom uppvispade äggulornaSen behöver vi en maräng så vispa dessa hårtÄggvita 40 grSocker 45 grGelantinblad 1,5 bladBlötlägg gelantinet i kallt vatten, smält det sedan och blanda ordentligt ner det i kaffeblandningen
Så var det dags för lite chokladglass och den blev riktigt god även denna och jag börjar undrar hur jag någonsin ska kunna äta och njuta av köpt glass igen
Jag har ganska länge haft en burk med kondenserad mjölk på en hylla i skafferiet. I samband med att jag lagade dessert till alla hjärtans dag, dammade jag av burken och använde en bråkdel till mjölkchokladskum
Denna krämiga och hallonsmakrika glass blev en succé här hemma igår. Efter att ha fått några timmar själv med kärleken, bästa gudmor Linda tog Max, avslutade vi kvällen med denna frestelse
Jag försöker inte göra er feta, jag lovar. Det har blivit många dessert-recept här på bloggen nu på sistone, men de är så goda och jag skulle känna mig hemskt elak om jag undanhöll de recepten för er
Får jag komma med ett bra tips till er nu när det är helg. Jag har en underbar och mycket lättgjord dessert att bjuda på, som faktiskt även fungerar alldeles utmärkt till mellanmål
Ikväll testade jag att göra fikonglass för första gången. Som jag har skrivit innan så är jag väldigt förtjust i fikon och glass är jag ju galen i så kombon borde bli ritktigt bra
Sätt ugnen på 200 grader. Mal mandeln, smält matfettet och låt det svalna. Rör samman ägg och socker, blanda mandeln och potatismjöl, rör ner blandningen i smeten och tillsätt matfett