Tomtestigen

Tomtestigen

  • 18 Recept
Raggmunksvåfflor - Recept

Raggmunksvåfflor - Recept

Raggmunk är en typ av rårakaka - fast potatisen blandas med. en pannkakssmet som gör att den håller ihop bättre
Skinklåda

Skinklåda

Ansa och strimla purjolöken. Fräs den mjuk och glansig i lite matfett. Skiva potatis och tomater. Varva potatis, purjolök, skinka och tomater i en smord eldfast form
Laxfilé i ugn

Laxfilé i ugn

Blanda ihop grädde / creme fraiche/ dill / chilisås / rom / finhackad rödlök, krydda efter smak med salt och rosépeppar, låt gärna stå och dra till sig en bra stund
Ugnsstekt lax med dill

Ugnsstekt lax med dill

Sätt ugnen på 200 grader. lägg ett bakplåtspapper på en plåt och placera fisken med skinnsidan mot pappret
Ugnsstekt lax med fetaost

Ugnsstekt lax med fetaost

Det är alltid gott med fisk tycker jag och lax är enkelt att tillaga och variera. Det känns ju dessutom lyxigare än ett torskblock från frysen
Ugnsbakad lax i krämig sås

Ugnsbakad lax i krämig sås

Gör såhär. Värm ugnen till 200°. Tvätta och strimla purjolöken. Lägg purjolöken i botten av en ugnsform. Skär laxen i portionsbitar, ta bort skinnet, och lägg över purjolöken
Sweet Chili Kycklinggratäng

Sweet Chili Kycklinggratäng

900 g kycklingfilé. 2 dl crème fraiche. 2 dl grädde. 1 dl  sweet chilisås. en halv purjolök (kan uteslutas). 1 dl riven ost
Krämig kasslergryta med curry

Krämig kasslergryta med curry

Strimla purjolöken, paprika och kasslern. Smält hälften av smöret tillsammans med all curry. Fräs purjo, paprika i smöret
Förrätter till nyårs

Förrätter till nyårs

Här kommer några förslag på förrätter till nyårs. Dillpannacotta med räkspett3 gelatinblad1 ½ dl vispgrädde½ finhackad rödlök3-4 msk hackad dill1 ½ dl gräddfil2 ½ dl kesella1 msk citronsaftsaltvitpepparGarnering
Ananaspaj

Ananaspaj

En av mina många favoriter är ananaspaj men jag har faktiskt aldrig tidigare bakat en egen även om jag tänkt tanken många gånger
Nytt recept: Blåbärskladdkaka

Nytt recept: Blåbärskladdkaka

Mät upp smör och vit choklad som bryts i bitar i en kastrull. Smält försiktigt på svag värme tills drygt hälften smält, ta bort kastrullen från värmen och rör sedan om då och då tills allt har smält och det blir en jämn smet